Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Większa ilość FPS niż 60

Anonymous.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co trzeba zrobić, aby mieć więcej niż 60 fps w lolu? Mam b. dobrego kompa, lecz zawsze w każdej grze po 60 fps max, co zrobić, by mieć więcej?

Słyszałem, że trzeba coś gdzieś odblokować, ale nie wiem dokładnie co. Ktoś pomoże i wie o co chodzi?

123

Opublikowano

Zmieniłem i nadal mam 60. Nie trzeba nic w ustawieniach karty graficznej zmienić przypadkiem?

Zrobiłem to, co mówiliście. Mam po 250 fps. 

Ale co jakiś czas, jak coś się dzieje, następuje taki "przeskok" w klatkach. Nie pokazuje kilku klatek. 

123

Opublikowano

to normalne bez synchronizacji pionowej, albo masz stale klatki albo ci skaczą

To lepiej chyba żeby mieć te 60 fps stałe niż 250 i co jakiś czas taki skok, nie?

Czy jak? Bo widuję na jakiś stremach typu Bjergsen, którzy mają po 250 fps i nic im nie skacze 

123

Opublikowano

To lepiej chyba żeby mieć te 60 fps stałe niż 250 i co jakiś czas taki skok, nie?

Czy jak? Bo widuję na jakiś stremach typu Bjergsen, którzy mają po 250 fps i nic im nie skacze 

oko nie zobaczy roznicy miedzy 60 a 250 fps ;) 60 w dol to juz widac ale 60+ niestety nie

Age is just a number :)

Opublikowano

Bardziej korzystne dla ciebie będzie stałe 60 klatek (przeskok u streamerów może być nie widoczny ze względu na to że nagrywają oni z reguły w 30 fps)

@alemamfaze

Nie do końca ,oko mniej ci się meczy przy takich 250 fps niż przy 60

Opublikowano

oko nie zobaczy roznicy miedzy 60 a 250 fps ;) 60 w dol to juz widac ale 60+ niestety nie

Nie zobaczy, bo mu monitor nie wyświetli więcej niż 60...

Między 60, a 120 jest ogromna różnica dla oka.

Ustaw sobie na 60 tak jak miałeś i nie kombinuj, bo ci to niepotrzebne.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

zobaczy roznice jak bedzie mial odpowiedni monitor

powyzej 60 tylko skoki masz, wiem ze chyba jakos sie da ustawic tyle stallych klatek ile chcesz, ale jak to juz nie wiem

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...