Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Runy][Masteries][Build] Nami support

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod Nami korzystam z tych:

333381412935791578515.jpg

lub z tych:

696161412935791578515.jpg

Staty: 1/1/16 (z masteries "SUPPORT armor")

253051412935791578515.jpg

Staty: 0/4/27 (z masteries "ap def")

806471412935792578515.jpg

Itemy praktycznie cały czas te same. Musisz zobaczyć, co przeciwna drużyna ma. Jeżeli Leone, Thresha, Annie czy coś, co stunuje/przyciąga, to kup od razu Mikaela. Jeżeli nie mają takiej postaci, która stunuje na bardzo długo (np. Zyra), to najpierw lepiej kupić Randuina (jeżeli w przeciwnej drużynie większość to ad). Jak już mamy Sighstones, butki, randuina, mikaela, zazwyczaj składam Zeke lub Rylaia. Jeżeli jest np. 2 ad, 3 ap, składam Guardian Angel lub Spirit Visage/Banshee, natomiast jak jest 3 ad, 2 ap to Sunfire. Jeżeli żadne z tych itemów, to Plemienną lub Rabadona (więcej leczy), takie trololo troszkę :p

Opublikowano

Dzięki na pewno skorzystam przy najbliższej okazji na normalu. Gdybyś podała jeszcze jakieś sensowne masteries pod supp Nami i ewentualnie spelle było by git. Mam na myśli smite etc.

Opublikowano

co do 9 w defense to sie nie zgodze, armor i magic to nic w porownaniu do pasywnej regeneracji hp, owszem nami ma heala pod W ale kosztuje mane, której jak widze nie uwzględniłas w utility. Troszke słabo Reni ;ccc

dam potem edita i powiem jak ja gram to najwyzej porownamy i wymienimy sie opiniami elko wlasnie gram meczyka nami

meczyk:
5783714130664011231241.png

runy:
8584914130664011231241.png

magic penu nie potrzebuje bo nami to support czysto defensywny od zadawania obrazen jest adc, a jak juz potrzebuje zadac obrazenia to z W mi wystarcza, health bo ten champion jest naprawde bardzo bardzo squishy na początkowych lvlach, jeszcze dwa healthy musze kupic dlatego armory sa. AP zeby skille jakakolwiek moc mialy.

6899814130664021231241.png

takie masterki uwazam ze sa najlepiej przystosowane do supporta nami, bo jesli mowimy o utility i o move speedzie to pasywka nami go nam daje po uzyciu kazdego skila n sojuszniku ma zwiekszona szybkosc poruszania sie takze na wlasnym championie tez dziala, a po za tym mana jest tutaj wrecz wymagana zeby jakos przetrwac na lini i brac aktywnie udzial we wszelkim trade'ach przynajmniej w mojej opinii.

Co do buidu jak mcie jakies pytania to pytac. :)

@DesoPL @Renissance

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...