Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hide 'n Seek - wszystko o MiniGrze

Gość Lord Assasin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabawa na specjalnie przygotowanej mapce:

Zabawa na specjalnie przygotowanej mapce polega na tym, by ukryć się przed szukającym - seekerem, który posiada miecz z knockbackiem.

Nie jest to jednak zwykła rozgrywka w chowanego. Osoba, która ucieka przed wrogiem zostaje zamieniona w blok, który jest narzucony na początku gry. Przedmiot zostaje automatycznie wybrany przez system lub przez gracza za pomocą specjalnego kompasu, który należy wykupić za określoną sumę pieniędzy.

Gdy gracz zostanie odnaleziony i zabity staje się szukającym i wraz z innymi stara się odszukać pozostałych heiderów - bloków.

Czas rozgrywki:

Jedna rozgrywka trwa około 5 minut - na każdym serwerze podany czas może być inny!

Gdy gra zostanie rozpoczęta chowający się, w tym wypadku bloki mają określoną ilość czasu (20 sek.) na schowanie się w dowolnym miejscu. Po tym czasie seeker - szukający próbuje odnaleźć osobę z przeciwnej grupy. Po minucie otrzymuje on automatycznie drewniany miecz z knockbackiem, za pomocą którego musi zabić schowanego wroga. Po zabiciu każdego bloku otrzymujesz określoną ilość pieniędzy, za które możesz kupić inne przedmioty lub wybrać postać jaką chcesz zacząć grę.                          

Ważne linki:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/blockhunt/

Opublikowano

MiniGry już dawno zgasły i nikt o nich nie mówi, co mnie bardzo smuci.

Lubiłem tego typu rzeczy, bo zawsze to coś innego niż normalny MC.

Opis gry jest dobry, nic nie znalazłem, jedyne co to możesz wypośrodkować pierwszy napis i dać jednakową czcionkę ;).

Opublikowano

Źle opisane, po pierwsze hider, nie heider. Po drugie szukajacy od poczatku maja miecz, bez knocka, to bloki po minucie dostaja miecz z knockiem. Po trzecie blad w "Zasady gry" to seeker a nie 'heider' szuka.

moze najpierw naucz sie grac w te gre...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Źle opisane, po pierwsze hider, nie heider. Po drugie szukajacy od poczatku maja miecz, bez knocka, to bloki po minucie dostaja miecz z knockiem. Po trzecie blad w "Zasady gry" to seeker a nie 'heider' szuka.

moze najpierw naucz sie grac w te gre...

Małe błędy, nie płacz. ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za poinformowanie o wygaśnięciu obrazków - prawdopodobnie zdjęcia z hostingu wygasły. Zostały już w tej chwili dodane nowe. Jeżeli jeszcze ktoś nie będzie ich widział, to wystarczy wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ref - zostały poprawione linki do pobrania, ponieważ wygasły + pozmieniano troszkę tekst. Zapraszam dalej do oceniania poradnika. ;) 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja 19.11.2014 zmieniono i poprawiono trochę tekst. 

Dziękuję za wszelkie opinie dotyczące poradnika. 

Opublikowano

Poradnik przydatny,a o pluginach z minigrami mało się mówi na mpc a szkoda bo na minigry dużo czasu ludzie poświęcali pisząc to dla nas,a jakiś durny skrypt skopiowany z 10 innych to się o nim mówi ale to nie ważne.czekam na więcej :X

Opublikowano

Powinieneś dodać opis instalacji i konfiguracji pluginu na serwer 

Wrzuciłem kolego na końcu download do filmiku, gdzie jest wytłumaczone instalacji tego pluginu i konfiguracji + stronę tego pluginu nie przeczytałeś najwidoczniej całego poradnika.

Jeżeli chodzi Ci o opis w poradniku, to przecież masz co i jak to w linku do filmiku, który podałem.

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Zaktualizowano linki do przedstawienia tego pluginu + strony tego pluginu. 

Aktualizacja 27.11.2014. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znowu obrazki poznikały xD

Poprawiono obrazki (dodaniem normalnych napisów) ;)

Aktualizacja ~ 2014.12.31.

Opublikowano

Dawniej za dzieciaka to na podwórku bawiliśmy się w chowanego, a nie na serwerze minecraft :/
Lubię mini-gierki ale tylko jeśli jest mała ilość osób (tak do 6 osóB).
W każdym razie dobry opis trybu.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...