Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołg premium

Gość Masao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić sobie czołg premium. Do wydania mam ~200 zł, jednakże nie wiem jaki wybrać. Myślałem nad Löwe, oglądałem dużo filmików na jego temat i z tego co mi wiadomo jedyny minus to pancerz oraz średnia prędkość. Ogólnie czołg potrzebuję do zarabiania kredytów i przyjemnej gry czołgiem. Mógłby mi ktoś polecić jakiś czołg z wyższych tierowych półek ?

Opublikowano

Lowe nie nadaje się dla nowych graczy, jest to czołg trudny do opanowania.

Pomimo jego penetracji najlepszym (moim zdaniem) wyborem jest is-6. Znajomość weakspotów jest wymagana, ale ma pancerz, mobilność i przed najlepszy DPM na tierze.

Drugim dobrym wyborem jest Jgtiger 8.8 - pancerz + spamerskie działo, ale mi się nim nieprzyjemnie gra, pomimo tego, że teoretycznie najlepiej zarabia.

Lowe jest wolny, nie ma pancerza, działko jest mocno przeciętne, pomimo penetracji i celności, do tego ma losowania do Xt. T34 to jeden z najgorszych czołgów. Brak pancerza, wieża dość dobra, działo przeładowuje 13 sekund, obrażenia tylko 10 lepsze od Isa, mobilność słaba, ogólnie źle wypada.

Podsumowując - moim zdaniem najlepszy is-6, ale jak mówiłem. Znajomość ws obowiązkowa.

Opublikowano

a dla mnie polecam fcm

FCM jest bardzo uniwersalny, nadaje się praktycznie na każdą mapę, ale wymaga umiejętności jak żaden inny. Nie ma pancerza, jest duży, ma stosunkowo spamerskie działo i jest chyba najmobilniejszą premką tego tieru. 

Opublikowano

Doświadczony gracz - FCM

Najlepsza zarabiaczka - Jg 8.8

Dla początkujących - i tu zależy is6 jeżeli znamy weakspoty przeciwników i ewektualnie t 34 z powodu dobrej penetracji i graniem na wierze też słabszy gracz może coś zdziałać

Na twoim miejscu jeden z tych czołgów bym wypróbował na serwerze testowym osobiście mam fcm i sp i jestem zadowolony ale jak by mi ktoś proponował następny 8 tier to bym wybrał chyba is6

Opublikowano

Powiedz coś więcej,  jak dobrym graczem jesteś, jakim typem czołgów ci się najlepiej gra i tak dalej. Bez takich danych nie da się ocenić który czołg będzie najlepszy dla ciebie. @Masao

Opublikowano

Lowe nie nadaje się dla nowych graczy, jest to czołg trudny do opanowania.

Pomimo jego penetracji najlepszym (moim zdaniem) wyborem jest is-6. Znajomość weakspotów jest wymagana, ale ma pancerz, mobilność i przed najlepszy DPM na tierze.

Drugim dobrym wyborem jest Jgtiger 8.8 - pancerz + spamerskie działo, ale mi się nim nieprzyjemnie gra, pomimo tego, że teoretycznie najlepiej zarabia.

Lowe jest wolny, nie ma pancerza, działko jest mocno przeciętne, pomimo penetracji i celności, do tego ma losowania do Xt. T34 to jeden z najgorszych czołgów. Brak pancerza, wieża dość dobra, działo przeładowuje 13 sekund, obrażenia tylko 10 lepsze od Isa, mobilność słaba, ogólnie źle wypada.

Podsumowując - moim zdaniem najlepszy is-6, ale jak mówiłem. Znajomość ws obowiązkowa.

T34 nie ładuję 13 sekund, a 12.

Musi znać świetnie WeakSpoty, by grał IS'kiem, bo bez tego nie ma sensu, by kupował ten czołg. 

Jeśli jest nowym graczem to tylko Lowe/T34.

Opublikowano

@kYRA. Dla nowych graczy T34 będzie znacznie lepszy niż Lowe, bo ta różnica w penie dość duża jest, a i DPS ma T34 lepsze. Oprócz tego pancerz prosty do wykorzystania - po prostu idealna zarabiaczka dla nowych.

Opublikowano

Moim zdaniem T34. Jest taki sam jak T29 w budowie Świetna wieża jeśli przeciwnicy nie znają na niej słabych punktów słaba reszta ale mając na myśli reszta nie koniecznie słaba można mieć szczęście i ktoś zrykosztetuje na Twoim przodzie tyle boku zależy już od szczęścia,a co do działa ma prawie takie samo jak M103 albo i takie same :P Jak na 8 tier ma ładne DMG jak 9 tier :P. To jest Moja opinia tylko nie grałem nigdy T34.

Powiem tak nie ma dobrego ani słabego czołgu trzeba umieć tylko grać.

Ps. A co do 8 Tierów premek wybierz sobie taki jaki ci odpowiada bo np. Jeśli masz tigera I oraz P i lecisz w Mausa oraz E100 to Lowe gdyż nie musisz przekwalifikowywać załogi z Tigerów i innych cieżkich dziewiątych tierów robisz sobie od razu preki i zarabiasz kasę. Przekładasz załogę z Tigerów na Lowe i ciśniesz w bitwe a perki rosną bo nie jest wymagana zmiana kwalifikacji z Niemieckich Cieżkich na Lowe tyczy się to innych nacji też Czyli jeśli kupisz T34 to wszystkie cieżkie czołgi amerykańskie to samo Is-6.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Moim zdaniem T34. Jest taki sam jak T29 w budowie Świetna wieża jeśli przeciwnicy nie znają na niej słabych punktów słaba reszta ale mając na myśli reszta nie koniecznie słaba można mieć szczęście i ktoś zrykosztetuje na Twoim przodzie tyle boku zależy już od szczęścia,a co do działa ma prawie takie samo jak M103 albo i takie same :P Jak na 8 tier ma ładne DMG jak 9 tier :P. To jest Moja opinia tylko nie grałem nigdy T34.

Powiem tak nie ma dobrego ani słabego czołgu trzeba umieć tylko grać.

Ps. A co do 8 Tierów premek wybierz sobie taki jaki ci odpowiada bo np. Jeśli masz tigera I oraz P i lecisz w Mausa oraz E100 to Lowe gdyż nie musisz przekwalifikowywać załogi z Tigerów i innych cieżkich dziewiątych tierów robisz sobie od razu preki i zarabiasz kasę. Przekładasz załogę z Tigerów na Lowe i ciśniesz w bitwe a perki rosną bo nie jest wymagana zmiana kwalifikacji z Niemieckich Cieżkich na Lowe tyczy się to innych nacji też Czyli jeśli kupisz T34 to wszystkie cieżkie czołgi amerykańskie to samo oraz Is-6.

1. 90% osób dochodzących do 8 tieru wie że właz lub kadłub jest weakspotem tego czołgu.

2. M103 ma jedynie ten sam kaliber działa i dps. Penetracja, rof czy dpm są różne. Znacznie bardziej podobne jest topowe działo T28 prot.

3. DPS to nie najważniejsza rzecz w czołgu.

Jeśli ma być to zarabiaczka to nie można kierować się głównie jaką załogę się potrzebuje. Czołg ma być dobry i przyjemny. 

Opublikowano

1. 90% osób dochodzących do 8 tieru wie że właz lub kadłub jest weakspotem tego czołgu.

2. M103 ma jedynie ten sam kaliber działa i dps. Penetracja, rof czy dpm są różne. Znacznie bardziej podobne jest topowe działo T28 prot.

3. DPS to nie najważniejsza rzecz w czołgu.

Jeśli ma być to zarabiaczka to nie można kierować się głównie jaką załogę się potrzebuje. Czołg ma być dobry i przyjemny. 

Ogółem Powinien tak zgodze się z Tobą ale czołg najlepiej dobrać także do wygodnego robienia sobie załogi w wolnym czasie i zbierania kreytów :).

Bo np. z e75 zrobi E100 i załoga 90% to przełoży na Lowe i leci szybko te 10% zrobi od razu kasa mu wpłynie :)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Ogółem Powinien tak zgodze się z Tobą ale czołg najlepiej dobrać także do wygodnego robienia sobie załogi w wolnym czasie i zbierania kreytów :).

Bo np. z e75 zrobi E100 i załoga 90% to przełoży na Lowe i leci szybko te 10% zrobi od razu kasa mu wpłynie :)

Wiesz jak kończysz czołg i sprzedajesz nie musisz zwalniać załogi i wrzucić na następce.

Ja mam T34 i soie chwale odpowiada mi w 100 %.

Jak już chesz wybrać czołg to wejdź na forum wot i znajdź temat onim i zobacz co piszą (minimum 5-6 stron)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Cześć. Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić sobie czołg premium. Do wydania mam ~200 zł, jednakże nie wiem jaki wybrać. Myślałem nad Löwe, oglądałem dużo filmików na jego temat i z tego co mi wiadomo jedyny minus to pancerz oraz średnia prędkość. Ogólnie czołg potrzebuję do zarabiania kredytów i przyjemnej gry czołgiem. Mógłby mi ktoś polecić jakiś czołg z wyższych tierowych półek ?

Jaka linią grasz to pierwsze, bo nie opłaca się brać Löwe jeśli nie idziesz w niemiecką linię i czym grasz bo jeśli więcej HT niż TD to nie opłaca się brać TD. T34 niezła penetracja jest tylko parę czołgów których nie przebijesz od frontu ale to wieżowiec który stał się najbardziej popularną premką wśród pomidorów które zaczynają a to sprawiło że ludzie wiedzą gdzie go bić. Löwe jest trudny i specyficzny zresztą jak każda z premek, penetracja dobra ale gorsza od tej z T34 i o dwie mniej X od frontu przebijesz niż na T34, pomidory panikują jak walczą pancerz  w pancerz bo nie wiedzą gdzie strzelać ale doświadczeni wiedzą gdzie go bić. FCM to najbardziej specyficzna VIII brak pancerza, duży, długi, szybki niczym med i spamerskim działem (6,2s) z ARL. IS-6 i 112 mają te same działo (choć IS-6 lepszy ROF) i penetrację na AP, co do pancerza z VIII problemu niema jak dobrze się ustawisz odbijesz prawie wszystko i IS-6 i 112 są specyficzne. Ale co my ci będziemy radzić masz linki sprawdź sam: tank-compare, tanknumbers, wotdb.

Opublikowano

Można jeszcze na tych beta testach posprawdzać.

Dziś pobrałem klienta i się pobawiłem X tierem trochę.

Loguje się na te same pasy co do gry.

20k golda na start daja 10 mln ? doświadczenia i dużo kasy ;d

Opublikowano

juri jesli mowisz ze t 34 jest najgorszy to puknij sie w glowe. to czolg ktorym trzeba grac na wieze, najlepsza penetracja dziala, moze przeladowanie dlugie (~12,36) ale za to ma kopa. jesli ktos jest ze tak powiem ułomny i pcha sie byle do przodu to czolg zdecydowanie nie dla niego. is 6 hmm... mala penetracja, latwo przebijalny - i to ma byc najlepszy czolg? jg tig 8.8 ok, spoko tu uznam ze dobry wybór o ile ktos umie chowac dolna plyte i bije w 2 czy 3 linii. moze kolega niech najpierw zapozna sie ze wszystkimi czolgami a dopiero potem kupuje bo straci kase.

Opublikowano

juri jesli mowisz ze t 34 jest najgorszy to puknij sie w glowe. to czolg ktorym trzeba grac na wieze, najlepsza penetracja dziala, moze przeladowanie dlugie (~12,36) ale za to ma kopa. jesli ktos jest ze tak powiem ułomny i pcha sie byle do przodu to czolg zdecydowanie nie dla niego. is 6 hmm... mala penetracja, latwo przebijalny - i to ma byc najlepszy czolg? jg tig 8.8 ok, spoko tu uznam ze dobry wybór o ile ktos umie chowac dolna plyte i bije w 2 czy 3 linii. moze kolega niech najpierw zapozna sie ze wszystkimi czolgami a dopiero potem kupuje bo straci kase.

Facepalm. W czołgu najważniejsze jest działo, a ten czołg celność ma tylko na papierze (w praktyce ruskie są lepsze...), losowanie do Xt (ogromny -), wieżę nie zawsze można wykorzystać, a ona ma weakspoty. Ten tank ma niski DPM, a to ogromny -. Dodatkowo, na takim ensku co nim zrobisz? Sidescrap? Ten czołg się do tego nie nadaje. 

Opublikowano

Facepalm. W czołgu najważniejsze jest działo, a ten czołg celność ma tylko na papierze (w praktyce ruskie są lepsze...), losowanie do Xt (ogromny -), wieżę nie zawsze można wykorzystać, a ona ma weakspoty. Ten tank ma niski DPM, a to ogromny -. Dodatkowo, na takim ensku co nim zrobisz? Sidescrap? Ten czołg się do tego nie nadaje. 

Najważniejsze działo ? Drugi kyra ..

W czołgu wszystko jest ważne .. Mobilność, pancerz, camo, a w premium także ilość załogantów ;)

Wszystko zależy od stylu gry i w jaką linię idziesz.

Btw, każdy czołg nadaje się do sidescrap, tylko trzeba to dobrze wykorzystać ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Najważniejsze działo ? Drugi kyra ..

W czołgu wszystko jest ważne .. Mobilność, pancerz, camo, a w premium także ilość załogantów ;)

Wszystko zależy od stylu gry i w jaką linię idziesz.

Btw, każdy czołg nadaje się do sidescrap, tylko trzeba to dobrze wykorzystać ;)

Ok, jak zrobisz Hellcatem sidescrapa to mnie zawołaj, ok?

Zgodzę się, inne rzeczy też są ważne, ale co Ci po mobilności czy pancerzu bez działa?

Opublikowano

Ok, jak zrobisz Hellcatem sidescrapa to mnie zawołaj, ok?

Zgodzę się, inne rzeczy też są ważne, ale co Ci po mobilności czy pancerzu bez działa?

Jeżeli dobrze się ustawi, to poza sportem trudno go będzie przebić, jeżeli minimalnie pokaże bok.

KAŻDY czołg ma działo tak ? I każdy tym działem przebiję swoje tiery.

Także bezsensu porównanie. 

Działo dla mnie może mieć dobrą pen i rld.

Bardziej patrzę na całokształt czołgu ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

T34 świetnie zatrzymuje obrażenia na gąskach jeśli się potrafi odpowiednio ustawić, mój rekord 12 k obrażeń przyjętych a widziałem już u ponad 20 k.  IS-6 może i ma świetny RoF ale nie tylko to się liczy, penetracja działa to porażka ta sama co na VI tierze, plus celność 0.441 na 100 m (i wcale taka rewelacyjna nie jest jak się stabilizatora nie wozi, wiem bo męczyłem się na IS-8 by wbić gąski i ją założyć bo denerwowało że co trzeci strzał szedł w kosmos nawet z bliska szczególnie że BL-9 nie jest złym działem) a to wymusza walkę na bliskim dystansie albo użycie golda. Do tego dochodzi słaby zasięg spotowania jak na premkę VIII tieru tylko 350 m  i tylko 440 m zasięgu radia wiec IS-6 jest ślepy na informacje o wrogach zdobytych przez drużynę.  Już prędzej bym wziął 112 jest szybsza od IS-6, ma lepszy frontowy pancerz bez wekspotu w postaci włazu kierowcy,  o 30 m wiedzy zasięg spotowania i 600 m zasięgu sygnału a to już wystarczy by dostać informację o wykrytych przeciwnikach których nie widzimy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...