Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MC z shaderami laguje.

pingwin1324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, no więc chciałbym zagrać na shaderach, niestety po wgraniu strasznie mi lagują. Mam optifine, fps ustawione na max. Bez shaderów wyciągam na singlu 160-200 fps. Po wgraniu paczki seus ultra mam 15, a po lite równo 37, ścina i się grać nie da. Przypisałem do mc 4 gb ramu, i włączyłem drugi rdzeń, i nic nie dało.

Procesor: Intel Pentium CPU G3220 @ 3.00GHz 3.00 GHz

RAM: 8GB

System operacyjny: Windows 8

Typ systemu: 64 bit

Ilość rdzeni: 2

Karta graficzna: AMD Radeon HD 6670

Co jest złe? Zapewne procek i karta ;-;

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Wyłącz w ustawieniach Minecraft'a niepotrzebne animacje.Ściągnij lub wywal inne shadery mniej obciążające :]

Opublikowano

Ja przy dużo lepszym sprzęcie mam tylko troszke więcej fps-ów. Pamiętaj, że ilość fps jakie będziesz mieć zależy też od rozdzielczości na jakiej odpalisz grę (im mniejsza rozdzielczość tym więcej fps-ów). Jeżeli zaktualizujesz sterowniki od karty graficznej powinienieś mieć trochę więcej fpsów ;)

Opublikowano

@Zaid17

RAM mnie nie obchodzi, bo mam 8 gb. Nie wierzę żeby zżerał więcej niż połowę bo domyślnie były 4, a drugie tyle sam dokupiłem. Miałeś kiedyś 8? NIczym się nie różni, pare rzeczy jest w innym miejscu, jak w każdym komputerze, a tych kafelków w ogóle nie używam, bo jest zwykły pulpit.

Sterowniki zainstaluję, może to coś da.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

WIN 7 TO *****!
WIN 8 JEST GIT
Nie instaluj siódemki, masakra wg. mnie.

EDIT: Może sterowniki trza zainstalować. Lub po prostu komputer nie wytrzymuje tego obciążenia. Zainstaluj OptiFine oraz update do 8.1

Ta aktualizacja może na serio pomóc

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...