Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Spadek FPS i 100% zużycie CPU

bikerslask

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam problem z pełną (oryginalną) wersją Fify15.. otóż nie da się grać na laptopie mimo tego, że komputer 'na papierze' spełnia wymagania. W demo fify15 grałem na max detalach i nic się nawet lekko nie ścinało.
Specyfikacja laptopa (model Lenovo Y570):
Procesor: Intel Core i5-2430M,
Karta graficzna: Nvidia GeForce GT 555M,
Ram: 4gb ,
Win7 64bit.
Podczas włączania fify15 i już pominięciu filmiku na wejściu (na minimalnych detalach, minimalna rozdzielczość i okno) wykorzystanie CPU wzrasta do 100% i nic się praktycznie nie da zrobić. Już postępowałem według każdego poradnika i nic.. Wszystkie sterowniki zaktualizowane, w ustawieniach jest zaznaczone wykorzystanie karty graficznej GeForce, w ustawieniach Origina zaznaczone 'wyłącz origin w grze', komputer przeskanowany malware fighterem, rejestr wyczyszczony ccleanerem, przeczyszczone wiatraczki w środku(nic się nie przegrzewa) i nic nie pomaga.  Pomoże ktoś? Z góry dzięki. :)

Opublikowano

Ccleanerem smigałem, cpu odparkowany i wszystkie programy wyłączone(tryb turbo boost w advanced system care) i nic.. już nie wiem co zrobić/gdzie napisać :( macie jeszcze jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...