Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rady Veigar

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie mi podać jakieś rady co do tej postaci? (Od razu mówię że nim jeszcze nie grałem). Build to jako tako mogę się dowiedzieć dzięki probuilds ale tam nie ma po kolei co kupować, więc proszę o kolejność kupowania na przeciwnego ap i ad. Rady co do maksowania i używania skilli podczas tf, jak nim grać, czego nie robić w tf, co robić, czy potrzebuje blue i inne tego typu rzeczy. Lajki za pomocny komentarz. :)

Opublikowano

Maksujesz pierw Q no i oczywiście farmisz z Q żeby mieć dodatkowe AP.

Na początek kupujesz pierścień dorana żeby się mana regenerowała przy zabiciu :D

Blue jest przydatne, po Q maksuj W(chyba to ten skill co spada z góry coś) i na końcu klatkę.

A resztę niech Ci inni wypiszą bo się nie znam ^^ Nie grałem veigarem jakiś czas :D

Opublikowano

1. Potrzebujesz blue

2. Bez stuna nie idź nigdzie w junglę

3. Stackuj Q

4. Stuna stawiaj tak żeby od razu stunować, krawędzią od razu na twarz

5. W rzucaj przed Q ale po stunie

6. Rób wraithy między falami creepów

7. Ulta rzucaj w ich APC

Nie wiem co jeszcze ;c

Opublikowano

Dodam jeszcze, że we wcześniejszych fazach gry, walki o dragona, przy złym pozycjonowaniu, mogę się dla Ciebie źle skończyć. Poneiważ Veigar w early jest bardzo papierowaty. 

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Tak jak na innych AP. Na początku możesz sobie kupić coś na manę, jeśli strasznie by Ci jej brakowało. Potem można coś z cooldownem, chyba wiadomo po co. Poza tym Rabadon, możesz Zhonyi, Rylai itd.

Dodatkowo, mogę powiedzieć, że warto trenować używanie E, czyli tej "klatki" od razu krawędzią na przeciwnika. A nie tak, żeby wylądował w samym środku jej :)

Opublikowano

Drugie maxuj E, nie tak jak ktos wspomnial-W.

Reszte wymienili koledzy wyzej a build przykladowy; Doran, DFG, Rabadon, Zhyonia = Full burst items. Lub pod mane safely stacker-Doran, Lezka, Gral, Rabadon.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...