Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Płyta do przywracania systmu do ustawien farbrycznych w8.1

Pegas©

Pytanie

Opublikowano

Witam. Posiadam oryginalnego w7, oraz oryginalną płytę upgrade w8. Problem jest w tym, że gdy chcę zformatować pc, muszę wrócić pierw do 7, potem 8, a potem update do 8.1... Jest to strasznie męczące. Mogę jakoś uzyskać dysk pobrać/stworzyć na płycie/pendrive i po prostu z niego przywracać system do ustawień fabrycznych czy tych przed konfiguracją danych itd?

2ivh0ly.jpg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są takie programy, które robią obraz dysku i możesz je przywracać np. Acronis, Norton Ghost

Opublikowano

Są takie programy, które robią obraz dysku i możesz je przywracać np. Acronis, Norton Ghost

Znaczy z pozycji ustawien w8.1 mogę przywrócić system do ustawień fabrycznych ale prosi o płytę... Mam pobrać po prostu w8.1 z neta i zgrać na nosnik i pójdzie?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Ja zawsze przywacalem system do ustawień fabrycznych. Wkładałem płytę upgrade win8, później updateowałem do 8.1 i juz :)

Skoro tak mówisz, to to spróbuję, bo nie panuję nad burdelem na pc :)

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Skoro tak mówisz, to to spróbuję, bo nie panuję nad burdelem na pc :)

Bardziej chodziło mi oto, że jak już się uporasz z formatem to możesz zrobić obraz twardego dysku i zgrać na płytkę, potem się odpala BOOTCD przywracasz i masz wszystko idealnie do tego dnia kiedy zrobiłeś taki backup.

Opublikowano

Bardziej chodziło mi oto, że jak już się uporasz z formatem to możesz zrobić obraz twardego dysku i zgrać na płytkę, potem się odpala BOOTCD przywracasz i masz wszystko idealnie do tego dnia kiedy zrobiłeś taki backup.

A mogę to na USB?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

A mogę to na USB?

Szczerze powiedziawszy nie wiem, musiałbyś oblukać te dystrybucje, poczytać więcej w necie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...