Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Procesor /Laptop Toshiba C50

KACPER-W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co do kupna lepszego procesora do laptopa Toshiby C50. Mam aktualnie procesor który ma 1.90 GHz, a dokładniej mam Intel Celeron CPU 1005M @ 190 GHz. Chciałbym kupić lepszy, a nie wiem jaki byłby wystarczająco dobry na moje wymagania. Socket - G2

Bym prosił byście mi napisali przykłady procesorów na te wymagania -  cena od 0 zl do 300 zl ( chyba że jakiś lepszy to do 350, a jak sie uzbiera kasa to do 400 nawet ale nwm )  GHz ponad 3,00 .

Mam na oku ten - http://www.morele.net/procesor-intel-pentium-g3420-3m-cache-3-20-ghz-box-bx80646g3420-603037/   Ale nie wiem czy ten jest aż tak dobry jakie byście mi podali. 

Proszę o szybką odpowiedź. 

Opublikowano

W laptopie tym nie zmienisz procesora.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

W laptopie tym nie zmienisz procesora.

Koledzy którzy są dosyć dobrzmi w dziedzinie z komputerami i lapkami mi mówili że da się wymienić w nim procesor .

Opublikowano

odpuść sobie, u ciebie to zabawka dla księgowej a nie laptop

zresztą jak to widać nawet nie masz pojęcia że procesor w tym złomie jest na slocie FCPGA988

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

odpuść sobie, u ciebie to zabawka dla księgowej a nie laptop

nie odpuszczę sobie, po prostu wiem że jest taki byle jaki ale chce później przeznaczyć ten procesor do starego kompa który ma dosyć dobrą pamieć itd, ale nie ma zbyt dobrego procesora ale narazię nie ma co dawać tego procesora do kompa z kilku przyczyn ... Kupie ten procesor i tak bo się przyda :P

Opublikowano

a kupuj sobie... postawisz sobie go w gablotce żeby sobie stał ;)

zresztą procesory są niekompatybilne i nigdzie sobie go nie wstawisz poza laptopem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a kupuj sobie... postawisz sobie go w gablotce żeby sobie stał ;)

zresztą procesory są niekompatybilne i nigdzie sobie go nie wstawisz poza laptopem

i żebyś wiedział. Tak.. przeoczyłem że gniazdo procesora jest inne niż tam. A z tym kompem to chodziło mi o lapka a napisałem komp bo się zamyśliłem nad 1 kompem co ostatnio sprawdzałem ale to nie ważne ...

Opublikowano

skoro nawet slotów nie rozpoznajesz to skąd wiesz ze w ogolę będzie pasował !?

zresztą temat bez sensu bo wymiana procesora ( na procesor 2,1 GHz )  w przypadku notatnika biurowego nie zrobi z niego rakiety do gier ani go nie przyspieszy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro nawet slotów nie rozpoznajesz to skąd wiesz ze w ogolę będzie pasował !?

zresztą temat bez sensu bo wymiana procesora ( na procesor 2,1 GHz )  w przypadku notatnika biurowego nie zrobi z niego rakiety do gier ani go nie przyspieszy

sloty to ja ogarnę, ta nie rozpoznaje narazie ale ogarnę to. I czy ktoś mówił o procesorze 2,1 GHz ? hmm ..

Opublikowano

skoro masz lepszy niż maksymalny wyprodukowano to sobie kup... jak znajdziesz kiedykolwiek

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro masz lepszy niż maksymalny wyprodukowano to sobie kup... jak znajdziesz kiedykolwiek

Spokojnie gdzieś znajdzie i prosze nie udzielaj się więcej bo gdy patrze na twoje odpowiedzi to mam ochotę wybuchnąć śmiechem

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

dziecko, nie ma wyższego procesora do tej zabawki co ma i nie będzie , musiał by zmienić model laptopa   na ten sam z innej serii , np  pod procesory i3/i5/i7 a nie celerony

@ UP

jak widać poziom inteligencji i śmiechu niektórych na forum jest poniżej normy jeśli chodzi o wiedzę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Człowieku sam zajmuje się komputerami więc inteligencji jak i wiedzy mi w tym temacie nie brakuje poprostu twoje odpowiedzi do jego pytań były bezsensowne widać że chłopak aktualnie nie ma kasy a chce zainwestować w lapka wiem że to bez sensu ale chce,jest możliwość (jeśli poszuka) że znajdzie coś troszke lepszego niż obecny procesor na slocie FCPGA988

Opublikowano

To mu znajdź specjalisto dowolny lepszy procesor od tego co podałem, który nie tylko wejdzie do slotu ale będzie działał z płytą główną w tym właśnie modelu laptopa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dziecko, nie ma wyższego procesora do tej zabawki co ma i nie będzie , musiał by zmienić model laptopa   na ten sam z innej serii , np  pod procesory i3/i5/i7 a nie celerony

@ UP

jak widać poziom inteligencji i śmiechu niektórych na forum jest poniżej normy jeśli chodzi o wiedzę

Jak widać ten temat założyłem po to żeby mi ktoś pomógł, a nie że nic nie pomaga  i się jeszcze kłóci w temacie .... Nie będę dalej się wypowiadał ale zastosował bym tu zdanie ,,Weź wyjdź stąd bo mi duszno'' - Weź idź z tego tematu bo wcale nie pomagasz. 

Opublikowano

skoro ty nawet nie potrafisz nawet dobrać właściwie  procesora do płyty  i masz gdzieś  wypowiedzi innych  to już twój problem jak kupisz procesor który nie będzie działał

zresztą masz strony w necie gdzie sprawdzisz np  : 

http://www.notebookcheck.pl/Intel-Celeron-1000M.87749.0.html

jest jeszcze serwis gwarancyjny na stronie producenta,  wystarczy tam zapytać i powiedzą ci dokładnie to samo co ja

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro ty nawet nie potrafisz nawet dobrać właściwie  procesora do płyty  i masz gdzieś  wypowiedzi innych  to już twój problem jak kupisz procesor który nie będzie działał

zresztą masz strony w necie gdzie sprawdzisz np  : 

http://www.notebookcheck.pl/Intel-Celeron-1000M.87749.0.html

jest jeszcze serwis gwarancyjny na stronie producenta,  wystarczy tam zapytać i powiedzą ci dokładnie to co ja

tak nie umiem dobrać właściwie dobrać procesora do płyty, jednakże nie mam gdzieś wypowiedzi innych tylko jakoś cb nie rozumiem w większości prowadziłeś dyskusje o tym żebym odpuścił sb, coś tam slot i inne gówna ze tak powiem . Tylko tera mi  ,,trochę'' pomogłeś ze tak ujmę . I na pewno by mi nie powiedzieli to samo co ty w tak gburowaty sposób że będę go miał w gablotce ... 

Opublikowano

ależ powiedziałem wszystko ze NIEOPŁACALNE I BEZSENSOWNE JEST WYMIENIĆ PROCESOR NA SAMYM POCZĄTKU, po prostu nie istnieje już lepszy procesor do tego sprzętu i poza wymianą na nowy laptop nie ma żadnej opcji

w gablotce to będziesz miał procesor każdy jaki kupisz i nie dasz radę założyć bo to nie będzie możliwe w żaden sposób 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Hah ale miałem bekę czytając tą konwersacje ^^

KACPER-W

prawda taka że nie wiesz nic na temat sprzętu do pc/laptopa

Moje pytanie do ciebie  : wiesz co to procesor ? ( pytanie dość ironiczne ) , a twoje wymagania jakie są ? mniemam że zastosowanie do gier >? i co 0,5Ghz da ci 100% większą wydajność ? była by to wartość tak mała że różnicy byś nie zauważył . Procesor można wymienić ale nie w każdym modelu - niektóre mają je przylutowane .

Zapraszam do lektury pana, który chce wsadzić procesor XX do podstawki XY ( wsadzisz stopę ( rozmiar 40 ) w buta rozmiar 35 ? ):

http://pcskan.gadzetomania.pl/2010/11/30/czy-mozna-wymienic-procesor-w-laptopie

rmoiyq.png

Opublikowano

ależ powiedziałem wszystko ze NIEOPŁACALNE I BEZSENSOWNE JEST WYMIENIĆ PROCESOR NA SAMYM POCZĄTKU, po prostu nie istnieje już lepszy procesor do tego sprzętu i poza wymianą na nowy laptop nie ma żadnej opcji

w gablotce to będziesz miał procesor każdy jaki kupisz i nie dasz radę założyć bo to nie będzie możliwe w żaden sposób 

no teraz ten przekaz zrozumiałem . Już wcześniej w połowie tego tematu zauważyłem że nie ma żadnego procesora oprócz 1 intel i7 ale za pół tora tysiaka więc raczej się ztrzymam i uzbieram kasę na lepszy :/

Hah ale miałem bekę czytając tą konwersacje ^^

KACPER-W

prawda taka że nie wiesz nic na temat sprzętu do pc/laptopa

Moje pytanie do ciebie  : wiesz co to procesor ? ( pytanie dość ironiczne ) , a twoje wymagania jakie są ? mniemam że zastosowanie do gier >? i co 0,5Ghz da ci 100% większą wydajność ? była by to wartość tak mała że różnicy byś nie zauważył . Procesor można wymienić ale nie w każdym modelu - niektóre mają je przylutowane .

Zapraszam do lektury pana, który chce wsadzić procesor XX do podstawki XY ( wsadzisz stopę ( rozmiar 40 ) w buta rozmiar 35 ? ):

http://pcskan.gadzetomania.pl/2010/11/30/czy-mozna-wymienic-procesor-w-laptopie

aha

Temat do Zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...