Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić by komputer nie chuczał? (GIGABYTE WINFORCE)Wrr..

Michoł02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 7970 Windforce i huczyyyyyy. (ale tylko pod obciążeniem BF4 na wysoko/ultrowych)

Da się coś zrobić w tej sprawie zrobić, nie wiem jakoś wiatraki spowolnić tak aby wydajność pozostała i było chociaż troche ciszej? Zasilacz mam Chieftec 600W 80+ (taki mi poradziliście kupić)

(obudowa jest otwarta jakby co i nie mam zaślepek na stacje dvd wiatrak mam wyłączony ten do wydalania ciepłego powietrza bo mnie wnerwił i zepsuł mi się przez niego dysk a do wpompywania wogule nie mam) Czy zamknięcie obudowy coś da? Albo kupienie wiatraków i spowolnienie tych na karcie graf?

Opublikowano

Windforce jest tandetna konstrukcja ma 3 wenty ale jego cooler jest bardzo maly co zniza wydajnosc.

Zmiana coolera na cos porzadniekszego byla by oplacalna ale to kosztuje + tracisz gw na karte.

I powinienes miec minimum 1 wiatrak wciagajacy i 1 wydalajacy powietrze.

graphic.png
Opublikowano

W 1 zdaniu napisałeś 2 słowa, które się wzajemnie wykluczają.

Nie może być coś dobrego do 20zł, albo kupujesz nowe chłodzenie (radiator + wentyle) za 200zł +, albo robisz WC (koło 1k na samą kartę), albo kupujesz słuchawki i hałas Ci nie przeszkadza.

W tej kwocie możesz tylko sobie naszkodzić, a o tym jak byś to miał zamontować na tej karcie, to nawet już nie myślę.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Co ty pierniczysz... Chce kupić wentylator do obudowy bo nie mam więc nie możliwe że będe miał jeszcze większą suszarke!!!!!!!!

@"Kirito."

Leci na ciebie report do Zaraxa.

Nie no, na pewno nie zwiększy Ci się głośność jak dołożysz parę wentylatorów, a zwłaszcza tych tańszych. Człowieku, myśl trochę, to nie boli.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Przy tańszych wentylatorach, które żeby coś tam robiły muszą być na wyższych obrotach hałas będzie porównywalny jak bez nich ;) I nie wiem po co ten caps, trochę kultury i opanowania by Ci się przydało.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Ale gigabyte nie ma chyba plomb więc jak założysz własny wentyl to nie stracisz gwarancji (chyba)

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Kupiłeś grzejącego się grata z beznadziejnym coolerem to masz.

Najtańsze sensowne wentylatory to Zephyr 120 i AC F12. Zmień też pastę na karcie na jakąś porządną.

Opublikowano

WF to dobre chlodzenie I rzadko slychac opinie ze jest inaczej. Zobacz czy wentyle na karcie nie sa uszkodzone, bo raz mi wentyl od coolera CPU sie uszkodzil (nie bylo jednej lopatki) to huczal jak pojebany.

PMK3yt4.png

Opublikowano

A tak się chwaliłeś pisząc po tematach niektórych żeby kupowali tę kartę co ty bo jest "dobra"

Niestety windforce ma głośne karty. Chłodzenia do obudowy są od 50/60 zł już jakieś ale i tak nie są zbytnio dobre. Karta którą posiadasz to normalne bo bf4 jest jakoś tam wymagający i karta może się grzać bardziej przez co wentylatorki zaczynają się mocniej obracać i huczeć.

@Edit Ja słyszałem iż windforce posiadają głośne wentylatorki :D

Opublikowano

EVGA ma plomby ale pozwalają na zdejmowanie coolera.

gelid icy vision rev.2 i masz spokój na kolejne pare lat ale pamiętaj tracisz gw.

Jaka Evga znowu po pierwsze napisałem że gwarancja się skończyła a po drugie karta dobra ale karta to karta więc karta a nie karta + chłodzenie.

Opublikowano

Jaka Evga znowu po pierwsze napisałem że gwarancja się skończyła a po drugie karta dobra ale karta to karta więc karta a nie karta + chłodzenie.

a po drugie karta dobra ale karta to karta więc karta a nie karta + chłodzenie

Mózg roz**ny

To dokup już te chłodzenie do karty i będziesz miał spokój. Ale pamiętaj cena cichutkiego wiatraczka jest wysoka od 100-200 zł taki średni jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...