Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co przydałoby się wymienić

jaco890

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Od pewnego czasu zamierzam troche podnieść wydajnaość komutera chodzi abym miał wiecej fpsów w grach i troche spadło mi zużycie procesora. Mogłby ktoś mi doradzić co należało by wymienic i ew. polecic jakieś części zamienne...

Mój sprzęt

AMD Sempron 140 processor 2.71 GHz 2,75 GB RAMU

Płyta główna: Gigabyte 12DC1-M52M61P-100R

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 210 1GB 3DDR

Zasilacz: CODEGEN 350W model: 200x ATX

Zauważyłem że szybko komputer uzyskuje 100% zużycia procesora w przypadku gdy użuwam przeglądarki i np jakiejs gry .

@ prosze o przeniesieniu tematu gdzieś indziej jesli wybrałem zły dział

@ na screenie jest wszystko bardziej opisane ( ja słabo się znam na tym )

param.png

Opublikowano

Pierwszy leci zasilacz do zmiany. Jaki masz budżet na nowe części?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Wszystko, ale jeżeli chcesz tylko trochę więcej fps, to wymień ten procek na jakiś 4 jajowy, ta karta powinna sobie jeszcze dawać rade ze starymi grami.

Opublikowano

Kurde myślałem o kwocie ~200 zl , wymienić pare częsci gdyż wiecej nie odłaca się pakować w niego.. w lombardach widziałem juz bd komptuery w granicach ~700zl

Czy przy wymianie zasilacza spadnie mi zużycie procka badz powinienem odczuć lepszą wydajność w grach?

@ dzis pojade do kompterowego po nowy zasilacz jakos do ~120 zl , potem będe wyślał dam kupnem tego procka , co sądzicie

http://allegro.pl/nowy-core-2-duo-e7300-2x2-66ghz-3m-1066-slapb-fv-i4630936823.html

Opublikowano

Napisz jaki zasilacz chcesz kupic.. Bo kupisz pewnie jakis black list za 120zl. Dozbieraj na zasilacz 30 zl to pomyslimy o corsair vs 450.

Opublikowano

panowie jak wygląda montaż procka , po prostu zdejmuje wentylator , radiator podmienie plytke procka skręce i będzie działać czy trzeba będzie coś zmieniać w biosie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...