Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tani laptop do... wszystkiego? ~1000zł

Mekler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry uprzedzam, że najlepiej za jak najniższą cenę to chciałbym mieć wszystko, aczkolwiek wiem, że cudów nie ma i wszystkiego nie da się mieć...

Przechodząc do sedna:

1. Budżet to 800-1000zł, nie ukrywam że chciałbym wydać jak najmniej. Wiem, że to mało ale cóż zrobić... oczywiście za tą cenę oczekuję głównie używanych, na nowe nawet nie liczę.

2. Zastosowanie: studia, zarówno na laboratoria, jak i na nudne wykłady.

• laptop najlepiej jakby był stosunkowo mały (a'la netbook, wymaganie niekonieczne),
  • fajnie by było, gdyby na nim ruszyły jakieś mniej wymagające gry typu Heroes 5, lol, Hearthstone, Guild Wars 2, Trackmania, starsze wersje Need For Speed;
  • dość żywotna bateria (chociaż bateria może być tematem na późniejszy wydatek),
  • możliwe, że postawię na nim Linuxa jako drugi system (ew. przez virtualboxa),
  • mile widziane HDMI (niekonieczne).

Laptop może być bez systemu, napędu, wodotrysków itp.

Ze sprzętem sobie radzę, a co do wyglądu... wygląd to nie wszystko :)

Opublikowano

Ja nie polecam używek skoro to ma być laptop do prostych czynności nówka spokojnie wystarczy.

Z używek trafisz na felerony uszkodzony itp to nie chce zeby potem było na mnie ;)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...