Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powines zrobić, by mieć graczy na serwerze ?

CokoBambo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CO POWINES WIDZIEĆ ROBIĆ

Siemanie, a więc tak dam wam parę sposobów jak zdobyć graczy,zacznijmy od tego ze jak robisz serwer to pierw go dopracowujesz a potem możesz myśleć o startowaniu, gdy już pomyślisz nad startem sprawdzisz 2.1.3 razy czy wszystko jest ok nie ma błędów to możesz zaczynać z wystawaniem reklamy na każde forum jakie przyjdzie ci do Głowy możesz również wpisać na Google.pl forum publikacja serwerów minecraft równie poszukanie youtuberów którzy zrobom ci profesjonalną reklamę za małą sumę,a nastepnie szukasz helperow którzy reklamują serwer dniami i nocami gdy serwer osiognie dużo reklam, startujesz serwer wyłączasz whiteliste i możesz się cieszyć graczami.

CZEGO NIE MASZ ROBIĆ!

czego nie powieś robić, nie wysalaj wiadomości typu zapraszam do kupna rangi vip/admin/svip lub nie pros  kogoś o pieniadze przyjdzie czas ze sami na wlaną odpowiedzialność sb kupią co będą chcieli, rośniesz patrz zawsze co piszesz na serwerze jakie bany dajesz kogo banujesz i za co i nigdy nie reklamoj na czyjmś serwrze 

A takie dodatki by koleszka : Enther_ 

- nie wgrywać pseudo pluginów na gildie, więcej graczy gra na factions. Przykład? QuerdCraft, mckvp

- nie kłamać w sprawie autorskich pluginów

- autorski pluginy nie zawsze sa kluczem do sukcesu

- miec ogarnieta administracje

- miec ladny spawn i ogolna szate graficzna serwera

- nie reklamować sie na innych serwerach!

- mieć więcej niż 50 slotów bo inaczej to po prostu odpycha

- szanowac graczy

- wszystkich traktowac rowno

- miec regulamin ladny i spojny a nie "admin ma zawsze racje nawet jak nie ma"

- administracja musi pisac poprawnie ortograficznie

- nie spławiać osób które chcą pomóc (np kandytatów na techników)

- posiadać antycheat

- co jakiś czas urządzać referendum żeby sprawdzić czego gracze chcą najbardziej i to dodawać.

----------------------------------

Gwarantuje ci ze gracze wbiją ci na serwer i to nie jeden spyta cie o pomoc 

jezeli tez tak myslisz ze to moze być prawdą napisz pod tematem co sądzisz o tym!

:ninja: pozdrawiam cokobambo! :ninja: 

----------------------------------

Opublikowano

więc tak, nie reklamuj sie pod kogoś tematami :)
dwa, serwer pod ktorym sie zareklamowales ma tylko 10 slotow wiec
nie widze potrzeby aby koszystac z twoich rad
trzy, no fajna porada mam nadzieje ze teraz wiecej osob postawi dobre serwery a nie g**na z pluginamy pobranymi na bukkit
dobrze opisałeś podstawowe pkt ktore muszą znać osoby otwierajace serwer ...
z moim przypadku ja sie na tym znam wiec ta porada to jest cos o czym wiedzialem 3 lata :)

Pozdrawiam i zyczę sukcesu :P

Opublikowano

Bardzo ciekawy temat , lecz dla początkujących z serwerami Minecraft .

Doklanie,kazdy serwer powinien wiedzieć co i jak !

więc tak, nie reklamuj sie pod kogoś tematami :)

dwa, serwer pod ktorym sie zareklamowales ma tylko 10 slotow wiec

nie widze potrzeby aby koszystac z twoich rad

trzy, no fajna porada mam nadzieje ze teraz wiecej osob postawi dobre serwery a nie g**na z pluginamy pobranymi na bukkit

dobrze opisałeś podstawowe pkt ktore muszą znać osoby otwierajace serwer ...

z moim przypadku ja sie na tym znam wiec ta porada to jest cos o czym wiedzialem 3 lata :)

Pozdrawiam i zyczę sukcesu :P

powiem ci robienie serwera dla kasy nie jest fajne jezeli chcesz robić serwer powines/as robić go dla sympaci i dla graczy bo to oni przynosą ci sukces w serwrze !

Opublikowano

Doklanie,kazdy serwer powinien wiedzieć co i jak !

powiem ci robienie serwera dla kasy nie jest fajne jezeli chcesz robić serwer powines/as robić go dla sympaci i dla graczy bo to oni przynosą ci sukces w serwrze !

1. nie robie dla kasy wejdz na serwer i zobacz  :) + w temacie jest napisane ze rangi sa darmowe nie za kase czystaj uwarznie

2.ja wiem ze gracze sukces przynosza czlowieku zanim ty sie urodziles ja juz matke dzieci uczylem robic :P

Opublikowano

1. nie robie dla kasy wejdz na serwer i zobacz   :) + w temacie jest napisane ze rangi sa darmowe nie za kase czystaj uwarznie

2.ja wiem ze gracze sukces przynosza czlowieku zanim ty sie urodziles ja juz matke dzieci uczylem robic :P

nie wiem czy robisz czy nie robisz bo nie znam cb i co ma to do tego ?

Wymyślić oryginalny i prosty tryb gry ;)

liczy sie to co napisałem !

Opublikowano

nie wiem czy robisz czy nie robisz bo nie znam cb i co ma to do tego ?

liczy sie to co napisałem !

i co ma to do tego?

napisałeś ze robie serwer dla zarobków w tym momencie obrazileś moją osobe "własnie nie znasz mnie a piszesz człowieku zanim skomentujesz komentarz innych

zastanów się co piszesz" 

@2up zgodze sie fajny ale nie prosty tryb gry bo kazdy teraz zaklada serwer by miec i tylko zeby vipy wystawic a co to za serwer bez nowosci bez ciekawostek i bez

utrudnienia gry muszą lduzie kombinować zeby serwer był ładnie zrobiony i dopracowany co w tej branzy liczy sie najwiecej :) 

Opublikowano

i co ma to do tego?

napisałeś ze robie serwer dla zarobków w tym momencie obrazileś moją osobe "własnie nie znasz mnie a piszesz człowieku zanim skomentujesz komentarz innych

zastanów się co piszesz" 

@2up zgodze sie fajny ale nie prosty tryb gry bo kazdy teraz zaklada serwer by miec i tylko zeby vipy wystawic a co to za serwer bez nowosci bez ciekawostek i bez

utrudnienia gry muszą lduzie kombinować zeby serwer był ładnie zrobiony i dopracowany co w tej branzy liczy sie najwiecej :)

ale jezeli robisz serwer dla zarobkow nie widze zadnego problemu tylko jezeli chcesz mieć lepsz serwer to przyjdzie czas ze sami będa mieć ochote na kupienie rang itd a nie zmuszanie kogoś jak dihard!

Opublikowano

ale jezeli robisz serwer dla zarobkow nie widze zadnego problemu tylko jezeli chcesz mieć lepsz serwer to przyjdzie czas ze sami będa mieć ochote na kupienie rang itd a nie zmuszanie kogoś jak dihard!

CokeBambo słuchaj człowieku ty mnie uwarznie lub kurde wez uwarzniej czytaj bo juz mnie naprawde obrazasz napoisalem

ci przeciesz ze nie robie serwera dla zadnego zarobku nie mam vipow nie mam nic na serwerze tylko jedna range na prosbe graczy a nie na wlasne zyczenie

po 2, jak nie umiesz czytac to nie odpowiadaj lepiej wcale dobrze ci radze ^_^

Wiktor, tu trzeba dodać m.in

- nie wgrywać pseudo pluginów na gildie, więcej graczy gra na factions. Przykład? QuerdCraft, mckvp

- szanowac graczy

- posiadać antycheat

- co jakiś czas urządzać referendum żeby sprawdzić czego gracze chcą najbardziej i to dodawać.

masz racje tutaj sie zgodze tylko ja mam takie zatrzezenie bo ja robie polskie serwery gdzie najlepiej 

mi sie gra z graczami tylko moim problemem jest to ze nie jestem polakiem i moja ortografia polska jest w  tanie takim ze "Smiech na sali"

tyle ze ja robia serwery mowie ze mam np sktryp i plugin i opisuje czy moje czy z bukkita bo nie warto pisac

tak tak moj plugin sam pisalem nie nie to nie skryp tylko plugin bo po c**j takie cos to ja kurde nie kumam ^_^

Opublikowano

Wiktor, tu trzeba dodać m.in

- szanowac graczy

- posiadać antycheat

co do tego co napisałeś bardzo mi sie podoba twoja opinia bym tylko dodał jezeli ktoś chce graczy to on musi tego chceć i sie postarac bo jak sie ma chu,, serwer z sciogneta mapka i ktos mowi ze ma autorskie pluginy a uzywa tirexy to słow brak na tą osobe i ten serwer !

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aaahhhaaa... Nie zbyt przydatny temat :/ Może i wszystko rozpisane, ale większość nie ma sensu

''Wolę by ma córka zaczęła się sypać. Niż żeby mój syn wsypał jakiegoś typa''

Opublikowano

Według mnie to ładnie napisane , troche się dowiedziałem :P

-----------------------------------------------------------------------------

Szukam ekipy do postawienia serwera Minecraft ;p

-----------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Można też reklamować na forach z administracją serwera lub darmowy vip jeśli ktoś zrobi 15 reklam dostaje vipa na 14 dni :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...