Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odpaleniem gry

Rafiki222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Wystąpił nieznany błąd związany z DirectX i League of Legends nie może zostać uruchomione. Upewnij się, że twoja karta graficzna posiada najnowsze sterowniki od producenta."

Taki komunikat pojawia mi się, kiedy włącza mi się okno ładowania postaci/graczy. Przez to, że moja stara karta po prostu padła ze starości, kupiłem sobie nową, jednak zanim to zrobiłem, korzystałem z komputera na karcie graficznej wbudowanej w płytę główną. Od tego momentu zaczął mi się pojawiać ten błąd. Teraz kiedy mam już nową grafę, zainstalowałem do niej sterowniki, nadal mi się pojawia ten błąd. Próbowałem zainstalować na nowo DirectX, lecz podczas instalacji pojawia się, że zostaje ona przerwana, z powodu posiadania lepszej bądź równej wersji programu.  

Nie mam już pojęcia co dalej robić. Może powinienem usunąć sterowniki od starej karty ? albo usunąć w jakiś sposób DirectX i zainstalować na nowo ? Póki co naprawiam lola, śrubka w oknie gdzie jest "uruchom" zobaczymy czy to coś da...

Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł, albo miał taki problem, proszę o pomoc. Z góry dzięki....

edit: naprawa gry nie pomogła, czekam na komentarze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...