Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy k.szturmowy a jaka snajperka?

Michoł02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram od miesiąca w bf4 i nie moge sobie dobrać jak najlepszego karabinu szturmowego ponieważ nie idzie mi żadnym poza Famasem  <3 Ale Famas ma to do siebie że na daleki dystans nie trafia a magazynek jest tak mały że ledwo na dwóch starcza :/ Gram bardziej pod taki styl że wpadam i koniec często nawet bez celownika do czego famas nadaję się idealnie. Czytałem że naj to Ace 23 ale kompletnie mi nie odpowiada.

A jaka najlepsza sniperka ? Bo aktualnie gram jakimś SR/JNG ale jestem z nich nie zadowolony bo za bardzo dmg nie wchodzi jak w masło :-

Opublikowano

Czyli upodobałem sobie najlepszy na mój styl gry? A moge coś zrobić by magazynek tak szybko się nie kończył i żeby starczał na 3?

tak, wal po glowach i wyczuj na ile naboi ci padnie ktos bo niektorzy wala full auto i po zabiciu kogos traca 2-3 naboje, ja ci polecam m416 op bron teraz sie przerzuciłem na ace23 po tej aktualizacji ostatniej jeszcze chyba najlepsza bron.. no i polecam też aek'a

Opublikowano

Czyli upodobałem sobie najlepszy na mój styl gry? A moge coś zrobić by magazynek tak szybko się nie kończył i żeby starczał na 3?

Żeby starczało na 3 to musisz grać albo szybkim lmg (polecam), albo wolniejszymi broniami.

Jeśli chodzi o k. szturmowe to naj. uniwersalny jest m416 i ace-23

Opublikowano

ACE-23 M416 sa broniami ktore sa po prostu OP zero zabawy z czyms takim przy zerowych umiejetnosciach masz kox staty ja bym ci polecil grac AEK lecz ma podobna wade jak FAMAS czyli na wiekszym dystansie mozesz co najwyzej kolesia po zadku podrapac ja osobiscie lubie SAR-21 bron po prostu niszczy stabilnosc tej broni jest epicka lecz trzeba ja ogarnac na bliskim dystansie moze nieraz zrobic problemy polecam takze AK-12 w trybie burst jezeli uda sie go opanowac zwiekszysz sybko strzelonsc broni o 10-15% wtedy nawet bliski kontakt nie jest straszny 

Zapewne zaraz bedzie hejt za obraze ACE-23 i M416 ale niestety tak jest prawda 

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Szturmowy: AEK-971 po patchu na bliski dystans normalnie kosa, 3-4 bez problemu wykosisz

A snajperka to SRR-61 na daleki dystans - mały opad kuli, dobry zasięg i duży DMG. Jeśli grasz zwiadowcą bardziej agresywnie to GOL Magnum lub L96A1.

Opublikowano

Szturmowy: AEK-971 po patchu na bliski dystans normalnie kosa, 3-4 bez problemu wykosisz

A snajperka to SRR-61 na daleki dystans - mały opad kuli, dobry zasięg i duży DMG. Jeśli grasz zwiadowcą bardziej agresywnie to GOL Magun lub L96A1.

Jak już to magnum :P Famas też po tym patchu wymiata, tylko za szybki jest :P i ma tylko 25(?) naboi...

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam AN-94 w trybie serii, AEK971/M416 lub SCAR-H. Natomiast co do snajperek to zależy na jaki dystans chcesz strzelać, ale ogólnie polecam L115 lub M40A5

Opublikowano

Na bliskie odleglosci najlepszym karabinem szturmowym jest AEK-971 ze wzgledu na jego szybkostrzelnosc i wspolczynnik dps, natomiast na dalsze polecam ACE-23 - naprawde konkret, sprawdzi sie w wiekszosci warunkow, a snajperka SRR-61.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...