Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS3 i uprawnienia do kanału

policeman16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.  :)

Przychodzę z pytaniem odnośnie uprawnień danej grupy/klienta do danych kanałów.

Mianowicie wiem, że istnieje coś takiego jak power join czy password na channel itp. Nie satysfakcjonuje mnie jednak takie rozwiązanie, gdyż musiałbym ostro kombinować, a raczej... Nie dałoby się tym sposobem rozwiązać mojego problemu. Jakiego?

Chciałbym właśnie, aby dana grupa/klient miał dostęp na wyłączność do danego kanału(aby tylko dany klient/grupa mogła do niego wchodzić). Czy istnieje więc możliwość stworzenia/ustawienia czegoś takiego?

Pozdrawiam

i wyczekuję odpowiedzi.

Opublikowano

Robisz grupę kanałową i dajesz jej taki join power jak ma admin. Ustawisz taki sam dla danego kanału. I teraz sytuacja. Przybywa nowy user i chcesz, by miał dostęp do tego kanału. Przenosisz go na niego i dajesz tą grupę kanałową. I działa, user będzie mógł wchodzić na ten kanał, ale na inne tak zabezpeczone już nie.

Tak samo możesz zrobić kanał z limitem 0 userów (czerowny) i grupę kanałową z ignorowaniem limitu. Analogicznie nadajesz ją tak jak wyżej w tymże kanale. Jak wyjdzie z tego kanału nie będzie mógł wejść do innych czerwonych tylko do tego gdzie mu dałeś grupę kanałową.

Tak samo z ignorowaniem hasła.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...