Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Slot PCI-e x16

MagcikWarrior

Pytanie

Opublikowano

Cześć witam wszystkich. Jestem uczniem 2 technikum i ja jak i również cała klasa dostaliśmy zadanie aby rozkręcić swój komputer i złożyć go na nowo. Oczywiscie rozebrałem mój komputer,porobiłem zdjęcia podzespołów i złożyłem go na nowo. Niestety problem w tym że gdy podłączam monitor do wejscia w karcie graficznej,on nie reaguje,ale gdy podłączam do zintegrowanej komputer śmiga normalnie. 
Wydaje mi sie że wszystko dobrze podłączyłem,wiatrak na płycie działa wygląda jakby wszystko było okej. 

Karta w innym komputerze działa a slot PCI-e x16 nie wyglada na uszkodzony

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pasta nowa nalozona.

Mozecie znalezc mi najtansza plyte do ktorej wejdzie ddr 3 i ma slot pciexpress x16 3.0 i i3

Masz głośniczek na płycie głównej? Przy włączaniu PC słychać jakiś kod błędu lub pojedynczy "bip"?

Podaj konfigurację sprzętową. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Odłącz wszystkie urządzenia, zostaw tylko przewód od monitora i zasilający.

Wyciągnij wszystkie karty rozszerzeń (w tym graficzną i podłącz monitor do karty zintegrowanej), zostaw tylko jedną kość RAM, odepnij dyski, napędy, cokolwiek tam masz. Zostaw tylko CPU i jedną kostkę RAM.

Jak to nie pomoże, to wyciągnij drugą kość RAM i uruchom PC, żeby sprawdzić, czy beeper będzie mówić co innego.

ㅈㅈ.

Opublikowano

dobra teraz to juz konkretnie zjebalem. Odlaczylem plyte zeby zaniesc do serwisu,serwis zamkniety wracam do domu a komputer wlacza sie i za 15-30sekund wylacza.probowac cos naprawic czy kupic nowa plyte glowna ?

Opublikowano

Ty no powiem Ci że mój problem uległ lekkiej zmianie. 

Mam 2 kostki ramu. Powiedzmy że mam 2 sloty na pamięć i niech to będzie slot 1 i slot 2. Gdy włoże kostke w slot 1 komputer robi beepy tak jak opisałem,gdy włoże w drugą komputer sie odpala ale karta graficzna podłączona dalej nie działa.

Opublikowano

Głośniczek : 1 długi i mniej wiecej przez 15sekund krótkie 

Zasilacz: Chief Tec 500 W  ARENA GPA-500 

Procesor: Intel Core i3 wiecej nie wiem bo nie chce pasty zdzierać 

Karta: Nvidia GTX 550Ti 

Dysk Twardy: Western Digital 500GB 

Płyta główna: Gigabyte GA-H61MA-D2V 

Ram : 2x ADATA DDR3 1600+ (8) 2Gx8

Opublikowano

dobra teraz to juz konkretnie zjebalem. Odlaczylem plyte zeby zaniesc do serwisu,serwis zamkniety wracam do domu a komputer wlacza sie i za 15-30sekund wylacza.probowac cos naprawic czy kupic nowa plyte glowna ?

Nie ściągnąłeś przypadkiem radiatora z CPU? Jeśli tak, to należy ponownie posmarować procesor pastą termoprzewodzącą, inaczej będzie się przegrzewać.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...