Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który z tych laptopów do gier jest lepszy?

Alonos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Jutro mam zamiar kupić jednego z tych dwóch laptopów gamingowych.

Mam dwa typy.

1. http://www.komputronik.pl/product/214858/Komputery/Laptopy/Lenovo_IdeaPad_Y510P_59_395034_8GB.html#

2. http://www.x-kom.pl/p/182168-notebook-laptop-17-3-msi-gp70-leopard-pro-i5-4200h-8gb-1000-gtx850m.html#

Teoretycznie lepszy wydaje się być msi. Lecz moje pytanie brzmi. Czy opłaca się dołożyć te 200zł i kupić msi czy lepiej lenovo.

(Chcę aby był to laptop na przyszłość i posłużył mi kilka lat.)

Opublikowano

MSi Gp70 jest wydajniejsz jeśli chodzi o kartę graficzna, lecz posiada tez 17 cali co sprawi że wydajnośc nie będzie o wiele wieksza.

Ja tutaj został bym przy Lenovo:

Za 3100 w xkom dostaniesz Lenovo y510p z i7 4 gb ram i GT755 - możliwosc zamontowania dysku SSD na złączu msata, głosniki JBL.

lub drozej wersje od razu z 8 gb ram Lenovo y510p

Ewentualnie za 3300 możesz dostać jeszcze Asusa r510jk z i7 4 gb ram i GTX850m FULL HD + win 8

Warto napomnieć że lepiej jest zakupić sprzęt w sklepie internetowym xkom i odebrać go osobiście lub przesyłką, gdyż masz możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni,

Oczywiście przy odbiorze osobistym możesz upomnieć się o jakiś gratis torbę czy mysz. Więc proponuje Ci jak coś zamówić internetowo masz więcej korzyści z tego.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

A gdzie ja napisałem że jest gorsza? Nie wiem czy problemy z czytaniem czy rozumieniem?

MSI jest 17 calowy matryca zgadza sie matowa lecz FULL HD + 17 cali wiekszy obraz do wyświetlenia czyli mniejsza wydaność w niektórych grach.

Wydajniejszy od MSI będzie Asus.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...