Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

13lat, nadwaga

Wiktor35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę ten temat ponieważ chciałbym poradzić się was o jakieś rady.

Mam 13 lat, ważę 53kg, wzrost 170cm, obwód w pasie 75cm, tkanka tłuszczowa około 12.5%

Codziennie staram się ćwiczyć, ćwiczę na orbitku, mam też gryf i hantelki. 

Pompek zrobię może 10, macie jakieś porady jak się odżywiać, jakie ćwiczenia stosować

żeby w okresie około 6 miesięcy zrzucić brzuszek? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Opublikowano

53kg przy 170 to nie jest nadwaga

potwierdzone przez bmi

tak wiem ale mam fałdy na brzuchu i chciałbym zrzucić ten tłuszcz żeby potem jakoś mięśnie zrobić :)

Opublikowano

tak wiem ale mam fałdy na brzuchu i chciałbym zrzucić ten tłuszcz żeby potem jakoś mięśnie zrobić :)

to zacznij rzeźbić, bo jest  z czego, nie ma sensu juz dalej zrzucać

­

Opublikowano

Wiecej biegac, grac w nozna, jezdzic na rowerze.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Po pierwsze fałdy na brzuchu ma każdy, czy to osoba ważąca 50 kg czy 150.Możesz ważyć te 53 kg i mieć fałdy a ktoś może ważyć 80 i ogólnie ćwiczyć na siłowni w tym robić ćwiczenia na brzuch i będzie mieć kaloryfer a nie fałdy, więc, to nie zależy od wagi, tylko od ćwiczeń lub ich braku.W tym wieku organizm rośnie i potrzebuje budulca do tego, więc przytyj chociaż do 65 i jak chcesz, to możesz jeździć na rowerze, robić pompki, pływać, uprawiać jakiś sport, robić jakieś ćwiczenia na brzuch, ale broń Boże jakiś diet odchudzających.Jedz normalnie.Jakieś kotlety, kurczaki, surówki, owoce.Ogólnie dość zdrowo, ale bez jakiś idiotyzmów.

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, z tego co teraz wiem to żeby zniknęły mi fałdki z brzucha muszę robić codziennie dużo brzuszków i spięć tak?

Bo głównie na tym mi zależy :) Pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, z tego co teraz wiem to żeby zniknęły mi fałdki z brzucha muszę robić codziennie dużo brzuszków i spięć tak?

Bo głównie na tym mi zależy :) Pozdrawiam

Może troche areobów i bieganie? 

Opublikowano

Kak przy obwodzie 75 cm wzroście 170 i wadze 50kg możesz mieć 12.5 % bf?Nie masz nadwagi tylko się zapuściłeś i jesteś tzw. skinnyfatem<chudy grubas> .  Najczęściej tac y się tworzą gdy chcą szybko schudnąć i leci mięcho o nie tłuszcz.

@1361622928-U485574.pngWiktor35 Coś nie działa mi cytowanie. Nie rób żadnych brzuszków nie da się miejscowo spalić tłuszczu, nie rób żadnych cardio i interwałów ( unikniesz stagnacji, cardio i interwały na koniec ). Oblicz swoje BMR i spróbuj na początek uciąć ze 150 kalori jeśli będziesz tracić +/- kilogram na tydzień to znaczy, że wszystko idzie dobrze. 

Opublikowano

Poprostu nie obżeraj się po nocach i uprawiaj aktywny tryb życia, bo się spasiesz jak ja kiedyś:

82467894128042973627.jpg

Ruszaj się, biegaj, orlik a nie MPC i brzuch sam zniknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...