Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World Of Tanks - Na którym systemie działa najlepiej?

Hubertus323f

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie... Na jakim systemie najlepiej? (XP, Vista, 7, 8/8.1, 10)

U mnie na Athlonie 2 x4 750K (4x 3.7GHz) + 4GB + HD7770 najlepiej na 7. XP to jakaś pomyłka jeśli chodzi o WoTa (ledwo 30fps na max BEZ MODÓW! na 7 mam tyle z modami na maksymalnych -.-)

Testował ktoś na najnowszym Windowsie (Windows 10)? Jak ze sterownikiami?

Opublikowano

Na windows 10 się nie instaluje bo to wersja testowa I ma błędy. Może być tak że odpalisz grę I komputer niż się nie włączy.

Najlepiej chyba chodzi na 7 choć na 8 system zjada mniej ramu ale tylko pewnie 5-6 fps więcej

Opublikowano

Na windows 10 się nie instaluje bo to wersja testowa I ma błędy. Może być tak że odpalisz grę I komputer niż się nie włączy.

Najlepiej chyba chodzi na 7 choć na 8 system zjada mniej ramu ale tylko pewnie 5-6 fps więcej

Ale popatrz na to że Win8 potrzebuje minimum 4GB ramu na sam starcik .

"Tu, gdzie często wiele chcesz, a mało możesz."

22976677062317285689.jpg

Opublikowano

Ja po przesiadce z 7 na 8.1 czuję że mi wszystkie gry gorzej chodzą. W lolu mam jakieś dropy FPS do 3-7 fpsów co wkurza,i na niskich 60-90fps, na 7 ustawienia średnio wysokie 60-90 fps żadnych mikroprzycięć. Wota na 7 nie miałem, ale na 8.1 też jakieś mikro przycięcia. Szukałem na forach i to niby wina systemu że 8.1 jest źle zoptymalizowany pod kątem gier, i windows 8 zwykły radzi sobie o wiele lepiej.

Opublikowano

Na lapku mam 2 systemy:

Win7 i Win8.1

Na tym 2 mam więcej fps, ale różnica jest bardzo nieznaczna - 60, a 70.

Opublikowano

rly -.-? Włączy się włączy... Gra nie ma nic do systemu... Ja tylko czekam na jakieś nieoficialne spolszczenie :) Win8 z tego co zauważyłem daje wiecej fps jeżeli mamy dobry procesor (najlepiej z szybkim ramem i dyskiem) ale daje odwrotny efekt jeżeli mamy procesor AMD (najczesciej...)

Opublikowano

rly -.-? Włączy się włączy... Gra nie ma nic do systemu... Ja tylko czekam na jakieś nieoficialne spolszczenie :) Win8 z tego co zauważyłem daje wiecej fps jeżeli mamy dobry procesor (najlepiej z szybkim ramem i dyskiem) ale daje odwrotny efekt jeżeli mamy procesor AMD (najczesciej...)

http://ark.intel.com/pl/products/75043/Intel-Core-i5-4570-Processor-6M-Cache-up-to-3_60-GHz

Chyba nie mam słabego ?, że na 7 lepiej mi gry działają niż na 8.1

Opublikowano

wszystko też zależy od konfiguracji i od tego jak masz hyperthreading w biosie ustawiony :)

Ale ja też mówiłem o 8 a nie 8.1 (podobno 8.1 jest bardziej skopane xD)

Opublikowano

wszystko też zależy od konfiguracji i od tego jak masz hyperthreading w biosie ustawiony :)

Ale ja też mówiłem o 8 a nie 8.1 (podobno 8.1 jest bardziej skopane xD)

Na 8.1 masz jeszcze więcej FPS'ów, bo poprawili kilka błędów.

Opublikowano

Jako niedawny właściciel tego samego kompa z Vistą/8/8.1 (AMD 64 x2 2,6GHz, GTS 450, 3GB RAM), myślę iż mogę co nieco powiedzieć o działaniu czołgów na różnych systemach.

To zacznijmy od Visty:

minimalne 5-30 fps (nie mówię o skokach do 100 oczywiście, bo i takie się zdażały), zazwyczaj wartość oscylowała wokół 15fps (dla większości niegrywalne,ale dla mnie całkiem normalne i jakoś wtedy wyrabiałem na prawie fioletowego :D)

WIN 8

10-50 fps(czyli widać poprawę), średnio miałem około 20-25 czyli ogromna poprawa co do Visty.(dla większości nadal niegrywalne)

WIN 8.1

15-50 widać minimalną różnicę minimalnych fps, średnio około 30 się  utrzymywało więc już nie było źle.

Podsumowując, dla większości chujo** system jakim jest 8/8.1 nie powinien istnieć, większość tak mówiących ludzi po prostu nigdy nie używała go lub używała zbyt krótko by przekonać się iż jest to chyba najlepszy system jaki Micro$oft stworzył. Co do gier, zauważyłem znaczną poprawę wydajności Vista<8<=8.1. Także z całego serca polecam zmianę ze starych wersji windy na już nie najnowszą 8/8.1.

Ps. Oczywiście cały czas wartość fps jest podana na ustawieniach minimalnych podczas walki.

Opublikowano

vista do gier sie nie nadaje :D tak samo XP. Próbowałeś zainstalować 7? ja po przeisnatlowaniu z 8 na 7 (notebook z i5 2.5GHz 8GB ramu oraz HD7670M 2GB) zyskałem 7fps+stabilność+troszke dłuższe wczytywanie gry/bitwy (tak już musi być :D 8 lepiej radzi sobie z dyskami)

Opublikowano

XP to system na którym grałem w tak masakryczna ilość gier na max ustawieniach bez żadnych ścięć, dropów, freezów itp...

Używałeś kiedys XPka profesional 64 bity? Nie? To się nie odzywaj - najlepszy system odnośnie czasu powstania jaki Microsoft wydał.

Miałem XP, miałem 7, mam 8.1

8.1 jest dobrze zoptymalizowany, bardzo fajnie, płynnie wszystko chodzi.

7 podobnie, nie odczułem większych zmian.

XP miałem na gorszym kompie i to ponad rok temu, ale WoT ładnie działał na wysokich przy 30fpsach (a komp nie był wybitny, 4GB RAMu 1066MHz, karta graficzna to ma chyba z 6 lat jak nie więcej (jakiś starszy nVidie), procek naprawdę niewybitny, a płyta główna to ze stówe max była warta.

Opublikowano

vista do gier sie nie nadaje :D tak samo XP. Próbowałeś zainstalować 7? ja po przeisnatlowaniu z 8 na 7 (notebook z i5 2.5GHz 8GB ramu oraz HD7670M 2GB) zyskałem 7fps+stabilność+troszke dłuższe wczytywanie gry/bitwy (tak już musi być :D 8 lepiej radzi sobie z dyskami)

Co do 7 nie próbowałem (ale 7 to poprostu 8/8.1 bez Metra), ponieważ:

1. tamtego kompa mam na działce z 8.1

2. zakupiłem sobie nowego również z 8.1 który bezproblemowo ciągnie, tak "wspaniale zoptymalizowanego" WOT'a na ultra. [co prawda w crysis3 mam jakieś 50 fps więcej od czołgów, ale czymże jest grafika tak "beznadziejnej" gry w porównaniu do czołgów]

Opublikowano

Mi na 10 działa tak samo jak na 8.1 nawet zaryzykuję stwierdzenie że działa płynnie, jedynie miałem kłopot ze znalezieniem DirectX bo dla 10 nie ma wsparcia (DirectX12 w 2015)

Opublikowano

Mi na 10 działa tak samo jak na 8.1 nawet zaryzykuję stwierdzenie że działa płynnie, jedynie miałem kłopot ze znalezieniem DirectX bo dla 10 nie ma wsparcia

WoT działa na DX9 xD pewnie działa ten z 7/8.1. Jak ze sterownikami?

Opublikowano

No właśnie a DX9 nie działa na win 10 :P Niby wszystko chodzi, sterowniki od wszystkiego działają, alczkolwiek system jest jeszcze dość nie stabilny.

Opublikowano

Moje wrazenia na bardzo slabym kompie:

Windows 7 - 25 FPS

Windows 10 - 35 FPS

dobra ok. Ale ktoś pisał że win10 nie obsługuje dx9. wytłumaczy mi ktoś to? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...