Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byście zmienili w tym zestawie?

nikosek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Maczak dobre to SSD ale niestety ładne parę miechów temu. Dlatego takie tanie. Teraz minimum to Curcial MX100 chociaż w jego cenie (no może parę złotych więcej) jest M550 lepszy we wszystkim. Warte dopłaty.

I jak wyżej. Jeśli nie zamierzasz podkręcić procesora wymień go na podanego wyżej. Niezależnie czy OC czy nie także słabszą wersję zasilacza 530W. Wersja 630W jest słabo opłacalna a pożytku z większej mocy nie ma żadnego bo z powodzeniem starczyłby dobry 450W.

Płyta trochę drogawa się na dzień dzisiejszy stała. Całkiem niedawno kosztowała poniżej 300zł. Wersja Gaming oprócz wyglądu dosłownie niczym się nie różni od wiele tańszego B85-G43 (bez Gaming). Też czarny (brązowy) laminat i te same radiatory tyle że w innym kolorze. Jeśli już to jak dla mnie lepiej dopłacić do Z97-G43 i mieć także dobre możliwości OC, obsługę Broadwell i szybszych pamięci. Wtedy dopłata jest w pełni uzasadniona.

Poza tym do niczego nie można się przyczepić. Chyba żeby poczekać na dostępność Z3 Plus.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Na 970-tkę sobie poczekasz, i to długo. :-) Ja musiałem zrezygnować w morelach bo przedłużała tylko odbiór reszty części, ale wyrwałem sztukę w Komputroniku, czekam na odbiór. :-)

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...