Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że zamierzam sobie trochę dogodzić przy tworzeniu serwera chcę kupić vps do prac. Na ovh znalazłem fajną ofertę, jednak system jaki oferuje ta strona to linux. Moje pytanie brzmi. Czy da się zainstalować freebsd i czy jest to konieczne po zakupie takiej maszyny? Z góry Dziękuje i Pozdrawiam

Opublikowano

ovh/kimsufi oferuje freebsd (przynajmniej do dedyków), ja ci polecam exone.pl, tanie, dobre, reinstall nielimitowany.

Aby nie odbiegać od tematu nie ma możliwości postawienia serwera mt2 na linuxie bez instalacji freebsd, co nie zawsze jest możliwe na tego typu serwerach.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

ovh/kimsufi oferuje freebsd (przynajmniej do dedyków), ja ci polecam exone.pl, tanie, dobre, reinstall nielimitowany.

Aby nie odbiegać od tematu nie ma możliwości postawienia serwera mt2 na linuxie bez instalacji freebsd, co nie zawsze jest możliwe na tego typu serwerach.

Jak dałem sobie przykładowo zamów na ovh jest system operacyjny linux i nie ma innego do wyboru. Tak dokładniej to mi chodzi czy jak kupie tego vps to mam możliwość zainstalowania freebsd?

Opublikowano

Freebsd to dystrybucja linuxa.

Zależy od wielu czynników, lecz skoro masz "problem" na tym poziomie, osobiście nie radzę ci się za to brać, ponieważ zadasz sobie tym tylko niepotrzebnego trudu. Możesz też wykupić vps'a i poprosić support o instalację bsd.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Freebsd to dystrybucja linuxa.

Zależy od wielu czynników, lecz skoro masz "problem" na tym poziomie, osobiście nie radzę ci się za to brać, ponieważ zadasz sobie tym tylko niepotrzebnego trudu. Możesz też wykupić vps'a i poprosić support o instalację bsd.

W temacie systemów nie jestem za bardzo obeznany, ale to być może dlatego że nie miałem jeszcze z tym styczności(poza wklepywaniem podstawowych komend na hamachi). Dzięki Wam za wypowiedzi.

Opublikowano

Kupiłem VPS na exone i mintshost i zdecydowanie lepszy jest ten drugi. Nie mam żadnych problemów, a z exone jak maszyna się rozsypała ( z ich winy ) to musiałem czekać 2 dni na odpowiedź. 

2863366318.png

Opublikowano

Sorry, ale sa same pliki czyste zrobione pod Linuxa, Wymagania to minimum 2 GB ram zeby nie cielo gry i maszyny bo troche wiecej maja nawalone niz freeBSD. Jedyna wersja jaka jest i dziala na linuxie to Turecka wersja Plikow pod Linuxa. Zrodla nie dam ani linku bo warna dostane.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, przed napisaniem posta, przeczytaj dokładnie mój, a potem negocjuj moją wypowiedź. Przyszedłeś tutaj znikąd, piszesz w tematach posty które nie dość że wprowadzają w błąd, to są traktowane jako spam.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, przed napisaniem posta, przeczytaj dokładnie mój, a potem negocjuj moją wypowiedź. Przyszedłeś tutaj znikąd, piszesz w tematach posty które nie dość że wprowadzają w błąd, to są traktowane jako spam.

Do kogo to pijesz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...