Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o Poradę IS

Egramy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o pomoc! za 1.5k expa będę wstanie kupić Is'a.

I teraz mnie ciekawi czy ładować w niego czas.

IS'a traktować jako czołg przejściowy ?, czy może robić go do farmy.

Opublikowano

Ja go potraktowałem jako przejsciowy, ale gralo się nawet przyjemnie.Na 8 sobie radzi w miare, czasami coś odbije, ale jak rzuci na 9 to już jest lipa bo 175 peny boli.

Wyfarmic raczej nie wyfarmisz nic na nim.

Opublikowano

Witam.

Ja ostatnimi czasy wszystko traktuje przejściowo oprócz naprawdę kilku fajnych czołgów dla zabawy. IS-em grało mi się fajnie, a pod koniec bardzo fajnie, ale poszedł i zastąpił go IS-3 którym grało mi się jeszcze fajniej :) Wiec chyba lepiej potraktuj IS-a jako etap przejściowy i czołg na którym będziesz szkolił sobie załogę na IS-3.

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

No teraz z KW85 Też boli jak na 8 rzuci,

Gąski trzeba odblokować ? czy udźwignie Garnek z działem 122?

@Seba1975PL

Też teraz skupiam się już na 2 liniach, bo odblokowywałem z 4 kraje naraz.

Ale teraz dożę do IS7 i OB 140 medium

Zainspirowały mnie te filmiki, oraz te czołgi.

Opublikowano

IS to czołg przejściowy. Nie jest zły, ale nie może się równać z np. T29. Zbadaj is-3 i go możesz sobie zostawić, bo czołg jest tego warty. 

Opublikowano

T29 nie jest taki kozak, jak jest nobek gracz to k85 go zloże w garnek po 300 mu wchodzi :D

T29 to nie czołg to jest wieża :P (przód kadłuba ładnie łapie pociski tak jak boki i tyl [logiczne :D ])

Co do is grałem is-2 i is wole bardziej is-2 wiecej mi się odbijało ale nie wiem jak teraz bo poprawili rikoszety (nawet teraz M3 Lee ma fajne)

Opublikowano

IS-2 ma lepszy pancerz wieży oraz skątowany przedni. Za to ma na przodzie i bokach 90mm, a IS 120-100mm na przodzie(+ bardzo mocno skątowane 70 w jednym miejscu) i 100-90mm z boku. Ale to że "więcej ci się odbijało" to nie jest żaden wyznacznik pancerza, bo gra się zmienia, umiejętności się zmieniają a poza tym to tylko wrażenie go ogólnie oceniasz a nie liczysz procenty. Pancerz M3 Lee był zmieniany tylko kosmetycznie(zmiany typu wizjer szerszy o 1 cm) i nic w kwestii rykoszetowania od niego się nie zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...