Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klikanie w tle ?

LEM0N3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejoo :D Chcę zrobić bota któr bedzie klikał w tle w okreslone miejsca ale mam problem :/ nie moge ogarnąć tego jak zdobyć uchwyt okna mam taki skrypt i nwm jak do niego zdobyc uchwyt danego okna 

#include <WinAPI.au3>
#include <WindowsConstants.au3>

$i=0
While $i<10
$hWnd = WinGetHandle("Legenda", "") ; - pobieramy uchwyt okna
$LoWo = _WInAPI_MakeLong(1125, 400) ; - tworzymy Longword dla współrzędnych

_WinAPI_PostMessage($hWnd, $WM_LBUTTONDOWN, "", $LoWo) ; - wciskamy Lewy Przycisk Myszy
_WinAPI_PostMessage($hWnd, $WM_LBUTTONUP, "", $LoWo) ; - puszczamy Lewy Przycisk Myszy
WEnd 

pomóżcie :/

Opublikowano

Hejoo :D Chcę zrobić bota któr bedzie klikał w tle w okreslone miejsca ale mam problem :/ nie moge ogarnąć tego jak zdobyć uchwyt okna mam taki skrypt i nwm jak do niego zdobyc uchwyt danego okna 

#include <WinAPI.au3>
#include <WindowsConstants.au3>

$i=0
While $i<10
$hWnd = WinGetHandle("Legenda", "") ; - pobieramy uchwyt okna
$LoWo = _WInAPI_MakeLong(1125, 400) ; - tworzymy Longword dla współrzędnych

_WinAPI_PostMessage($hWnd, $WM_LBUTTONDOWN, "", $LoWo) ; - wciskamy Lewy Przycisk Myszy
_WinAPI_PostMessage($hWnd, $WM_LBUTTONUP, "", $LoWo) ; - puszczamy Lewy Przycisk Myszy
WEnd 

pomóżcie :/

Nie lepiej Zamiast _WinAPI_PostMessage użyć ControlSend?

Poza tym zrób takie coś na hotkeya:

$handle = WinGetHandle("[ACTIVE]")

Wtedy pobierze uchwyt aktywnego okna :).

Opublikowano

Nie lepiej Zamiast _WinAPI_PostMessage użyć ControlSend?

Poza tym zrób takie coś na hotkeya:

Wtedy pobierze uchwyt aktywnego okna :).

to znaczy ?? Jak będzie wyglądał skrypt w tedy ? Ja tego nei ogarniam troche ja zaczynam z AutoIT dopiero :] więc nie wszystko rozumiem

Opublikowano

HotKeySet("{G}", "_Start")

while 1
sleep(100)
WEnd

func _Start()
ControlClick ( "[ACTIVE]", "", "left", 1, 1120, 400 )
EndFunc

Zrobiłem takie coś wydajemi sie że ma to sens ale jednak mi nie klika :/ co możę być źle ?

Opublikowano

Czemu dajesz controlsend("[ACTIVE]"...)

Zamiast tego active daj $handle, bo po co miałbyś przypisywać zmiennej wartość i nie używać jej?

Opublikowano

Czemu dajesz controlsend("[ACTIVE]"...)

Zamiast tego active daj $handle, bo po co miałbyś przypisywać zmiennej wartość i nie używać jej?

hmm zmieniłem :/ ale wciąż nie klika może coś robie źle .. włączam skrypt klawiszem F5 włączam klienta w którym ma klikać wciskam klawisz G i nie klika .. :/

Opublikowano

hmm zmieniłem :/ ale wciąż nie klika może coś robie źle .. włączam skrypt klawiszem F5 włączam klienta w którym ma klikać wciskam klawisz G i nie klika .. :/

W innych miejscach działa? Jeżeli tak to mają hackshielda i musisz obejść .dll.

Opublikowano

bo to nigdy nie ma możliwości działać w tle przy api windows ! 

większość poleceń autoit nie współpracuje z api gier czy programów z powodu zabezpieczeń albo własnych bibliotek, trzeba by sobie napisać wrapper do takowej współpracy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

bo to nigdy nie ma możliwości działać w tle przy api windows ! 

większość poleceń autoit nie współpracuje z api gier czy programów z powodu zabezpieczeń albo własnych bibliotek, trzeba by sobie napisać wrapper do takowej współpracy

a innaczej zrobić by nie chodziło w tle w oknie klienta tylko w oknie przeglądarki ?? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...