Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skupieniem

Kruszynox1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki problem gdyż : ostatnio zacząłem bardzo często grać w csa, nawet do 6h dziennie i mam teraz dziwne problemy ze skupieniem. Nawet jeśli patrze awką w jedno miejsce a akurat ktoś tam wyjdzie to nie potrafie go trafić :O Nie wiem czy to wina wzroku czy mój mózg nie nadąża ale chciałbym to poprawić. A więc moje pytanie jest takie: Macie jakieś sposoby na całkowite skupienie się (naprawde piszcie co wam przyjdzie do głowy, przydałaby mi się jakakolwiek pomoc).

Opublikowano

Co do awp, to że on Cię szybciej zabije niż ty go z scoupem to tylko i wyłącznie wina pingu+input laga monitoru : ) Bo zanim ty go zobaczysz mija realnie +/- 50ms czyli polowa sekundy która w awp potrafi być zabójcza. (miałem już takich wiele akcji gdzie on mnie pierwszy zabił niż ja go ale cóż..)

Na skupienie się jest masa poradników na internecie.

graphic.png
Opublikowano

Naucz się preshootingu, czyli strzelania na pamięć, tam gdzie zazwyczaj jest przeciwniki. Co do skupienia, liczy się najczęściej 1/2 setne sekundy, więc raczej kłania się czysty skill, a nie mózg. 

Opublikowano

Ja zazwyczaj gram na dd2 i czy jest jakaś szansa żebym sam obronił bombsite A? Bo zazwyczaj mam z tym problem jak leci rush shortem czy longiem lub dwie linie na raz

Co robić gdy rushują a jestem na bsie?

Opublikowano

Da się obronić bs'a samemu. Wiadomo jednak, że na A powinno być 2 graczy. Rzucaj granaty dymne utrudniające przedostanie się i nie wychylaj łba za skrzynek. Oczywiście musisz dawać szybkie info swoim teamate'om. Staraj się rzucać granaty na short'a, ale nie odrazu jak wyjdziesz z respa, tylko jak będziesz przeczuwał, że przeciwnik może tam być. DD2 to typowa mapa, w której liczy się aim i nie ma dokładnych rad jak grać na tej mapie, komunikacja z drużyną to połowa sukcesu, potem musisz tylko to umieć wykorzystać.

Opublikowano

Nie oglądaj żadnych poradników, nie próbuj odwalać jakiś taktyk tych podobno "najlepszych" na świecie. Każdy człowiek myśli inaczej każdy człowiek ma uniwersalny typ myślenia i uniwersalnie wykonuje ruchy czy to w prawdziwym życiu czy ograniczając do gier a dokładniej do Cs'a. Próbuj samemu, wiadomo z początku Ci nie będzie wszystko "wchodziło" ale jak to się mówi Nie od razu Rzym zbudowano ;). A jeśli już chcesz sięgać po rady to sięgaj po te najbardziej logiczne. Skoro wiesz że wchodzą longiem masz 50% szans że wszyscy idą longiem bądź się podzielili na long/short, prawda jest taka że w tej grze wystarczy myśleć,  dd2 to stosunkowa łatwa mapa. Weterani tejże gry dd2 mają w małym palcu bo bądź co bądź aż tak dużo miejsc do kampienia czy też rushowania tam nie ma, zrobisz jak uważasz ale według mnie gra po "swojemu" i wkładanie 120% inteligencji w grę wyjdzie Ci najlepiej niż próba jakiś Tajwańskich taktyk Bóg wie kogo. Pozdrawiam :) 

Drogi Moderatorze, za nim ponownie usuniesz moją sygnaturę daj mi znać za co, bo tak się nie robi :).

Bish_holo.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...