Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycięcie migdałów

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie pisze że kieruje to pytanie do osób które MIAŁY wycinane migdały/albo mają kogoś bliskiego który miał

Odpowiedzi typu "Nie znam się to sie wypowiem, będę zgłaszać za SPAM :)"

Witam

Mam taki problem że po anginie 1 z moich migdałów się "zepsuł" i zrobiła się w nim dziura czy coś tam i chce go usunąć z powodu bólu gardła itp.

Laryngolog niby mi mówi że to można leczyć(tylko że taki c**j bo wydałem na to "leczenie" prawie 400zł i nic mi to nie pomogło), i że wycięcie może baardzo uszkodzić mój organizm i takie tam, ze mogę dostać krwotoku po operacji, albo w jej trakcie i że to jest bardzo niebezpieczne :/(ogółem mnie straszy j****y xD) i ogólnie kazał mi dać znać na następnej wizycie co chce z tym "fantem" zrobić

i mam takie pytanie czy to prawda z tym krwotokiem, że to wszystko niby tak może wyniszczyć mój organizm(bo ogólnie wiem że przez pierwszy miesiąc boli strasznie gardło, ale przechodzi)

Jak mniej więcej wygląda taka operacja? i czy jest robiona laserowo czy skalpelem? Czy jest to płatne czy refundowane? jak wy ogólnie mieliście to robione i wasze zdanie na ten temat ;)

Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Wycinanie migdalow masz za darmo jesli iestes ubezpieczony go pojebalo z tym krwotokem?- wyciecie migdalkow to blachostka nawet dla polskiego lekarzyny.

KM3hNqN.jpg

:ninja: :ninja: :ninja: :mellow: :mellow: :mellow: :ninja: :ninja: :ninja:

Opublikowano

Czyli mogę bezproblemu iść i mu powiedzieć że chce mieć wycięte te migdały, i zapisać się na termin ?

Z tym krwotokiem mówił tak że po operacji może wytworzyć się strup w miejscu cięcia i on potem pęknie i doprowadzi do krwotoku -.- coś w sumie w stylu że "miał pacjentkę i po pół roku od wycięcia powstała jej przetoka ropna szyjna. Ropa zaczęła jej się sączyć ze strupa ropnego na szyi i w jamie ustnej z miejsca gdzie był szef po migdale"

A mniej więcej ile leżeliście w szpitalu po wycięciu ich ? :D

i jakie były tego plusy i minusy ?

Opublikowano

Ja bylem w szpitalu jeszcze 3 dni po wycieciu zeby sprawdzili jak sie mam po "operacji"

KM3hNqN.jpg

:ninja: :ninja: :ninja: :mellow: :mellow: :mellow: :ninja: :ninja: :ninja:

Opublikowano

co to za pierdoly ja mialem usuwany 1 albo 2 nie dosc ze nic nie czulem to jeszcze po nic nie bolalo i zyje do dzis normalnie xD a zabieg mialem robiony lo lo lo jak bylem maly troche lat minelo :)

Opublikowano

zwykle wycięcie migdałków zapobiega chorowanie na angine, jeśli masz taki problem, nie ma się problemów z przeziębieniem, katarem itp.

400zl? to jest usuwane jak masz ubezpieczenie za darmo

robią skalpelem

może dojść do krwotoku, to prawda

przez miesiąc będziesz miał problem z jedzeniem niektórych rzeczy (ciepłych i skrajnie zimnych i twardych)

­

Opublikowano

zwykle wycięcie migdałków zapobiega chorowanie na angine, jeśli masz taki problem, nie ma się problemów z przeziębieniem, katarem itp.

400zl? to jest usuwane jak masz ubezpieczenie za darmo

robią skalpelem

może dojść do krwotoku, to prawda

przez miesiąc będziesz miał problem z jedzeniem niektórych rzeczy (ciepłych i skrajnie zimnych i twardych)

To migdały działają na katar ? o.O Pierwsze słyszę :D

czyli możliwe że te 2 k***y w moim gardle są winne mojego stanu zdrowia ;/

Wiesz coś może więcej na temat tego krwotoku ?

Opublikowano

Czytałem w gazecie, że jakieś dziecko umarło podczas wycinania migdałów.
Mówili, że to skandal, żeby przy takiej operacji ktoś umarł, więc raczej nic ci nie grozi z tym ''krwotokiem'' podczas zabiegu.
Ponadto mój ziomuś kiedyś miał wycinane.
Mówił mi, że jak mu wycinali, to nawet nic nie czuł, tylko coś zrobili, pociągli i wyleciała krew i koniec zabiegu.
Przeżył, i ma się bardzo dobrze, ;)
ale radzę Ci jeszcze trochę spróbować się leczyć jak mówił lekarz, oraz udać się do innego, bo inny mówi tak drugi tak.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Ze swoich doswiadczen z laryngologami(i ich kunsztem przeprowadzania zabiegow) odradzam ci. Chyba, ze w prywatnej klinice.

Opublikowano

Czytałem w gazecie, że jakieś dziecko umarło podczas wycinania migdałów.

Mówili, że to skandal, żeby przy takiej operacji ktoś umarł, więc raczej nic ci nie grozi z tym ''krwotokiem'' podczas zabiegu.

Ponadto mój ziomuś kiedyś miał wycinane.

Mówił mi, że jak mu wycinali, to nawet nic nie czuł, tylko coś zrobili, pociągli i wyleciała krew i koniec zabiegu.

Przeżył, i ma się bardzo dobrze, ;)

ale radzę Ci jeszcze trochę spróbować się leczyć jak mówił lekarz, oraz udać się do innego, bo inny mówi tak drugi tak.

Lecze to "gówno" od dobrych 5-6 lat :/

i wydawałem tylko hajs niepotrzebnie

Lekarzy niby zmieniałem i było to samo 3x ;/

także myślę żeby iść do tej k***y i żeby dostać skierowanie do szpitala na wycięcie tego bo kurwica bierze czasem

i powoli już Ketonal czy Nemesil nie pomagają ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...