Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie pliku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tworze program dzięki któremu można pobierać wszystkie gry, teraz mam pytanie jak zabezpieczyć ten plik? Chodzi mi o to że wrzucam plik na hosting, po pobraniu użytkownik ma zapisany link pliku i może zrobić się "autorem" tego pliku mimo mego zakazu, więc zrobiłem link bezpośredni ale nadal link będzie w historii pobieranych plików, i teraz moje pytanie czy dałoby rade pobrać plik i usunąć jakoś link z historii użytkownika? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Z linku ze strony zrobiłem pobieranie bezpośrednie ale i tak jest link w histori " pobierane pliki " więc jest lipa. A to o czym tym mówisz to jak takie coś zrobić ? Masz jakiś poradnik coś ? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Jakas baza mysql i w php sprawdzasz czy w bazie jest klucz ktory w get przekazujesz jak tak to kasuje klucz z bazy i daje plik do pobrania funkcja a nie odnosnik a jak klucza nie ma to nic nie robi i masz zabezpieczony skrypt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...