Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NIETYPOWY prezent urodzinowy dla mojej miłości

.Yoshiaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, na początku nakreslę mniej-wiecej sytuację :)

Mam 20 lat, 2 lata temu przypadkowo poznałem pewną dziewczynę i od razu się w niej zakochałem. Po burzliwych romansach i skandalach utknęliśmy w czymś co w internetach nazywają friendzonem*. Ona wczesniej została ... zraniona przez pewnego faceta i ciągle powtarzała mi że ma serce z lodu. Niedawno dowiedziałem się od naszej wspólnej przyjaciółki, że moja miłość chce ze mną być i bardzo intensywnie o tym myśli, ale bardzo się boi. I tutaj zaczyna się moja historia :D

Mój zawód to kamieniarz. Postanowiłem więc (jak to w mojej firmie koledzy fachowo nazywają) obić kawałek kamienia w serduszko. Zrobłem to tak dobrze jak tylko potrafiłem (w firmie pracuję jakieś 3 lata, z tym, że 2 poprzednie pracowałem tylko w wakacje i ferie) i wyszło bardzo ładne jak na kawałek kamienia :D Przymocowałem doń też zgrabną i ładną karteczkę z napisem "Życzę Ci, aby twoje serduszko z lodu zamieniło się w kamień: już nigdy nie bało się, że ktoś je skruszy, porzuci i żeby nie miało przede mną tajemnic ..." dolną część zawinąłem "pod" górną tak, aby można było rozwinąć dalszą część napisu o treści " ... bo jesteś tą jedyną, którą chcę mieć u swego boku do końca mych dni." 

Na prawde, nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym :)

Moja pani ma urodziny jutro i mam pytanie. Zaryzykować i dać jej kawałek kamienia czy nie?? Czy właśnie zdobyłem achieva "Romantyzm poziom kloc" ? :D Jestem ciekaw waszych opinii ale proszę nie trollować tekstami typu "I tak nie poruchasz" bo na prawdę nie mam tylko tego w głowie, chciałbym związać się z nią na wieki bo bardzo ją kocham, i podchodzę do tego poważnie .. nie wiem tylko czy taki "prezent" będzie wystarczająco powazny czy zwykła błazenada :)

Pozdrawiam.

sygna.png

Opublikowano

Oryginalny pomysł to to jest. ;)
Kojarzy mi się to z Serce z Kamienia... :P, ale fajny napis i to może coś.
Ja bym to dal i jeszcze coś dorzucił, coś co ona lubi np. słodycze. ;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Hmmm, pomysł fajny, ''serce z kamienia'' kojarzy się z brakiem uczuć więc trochę, ale dodałeś wyjaśnienie tego więc jest okej. ;3

Moim zdaniem ona to potraktuje to poważnie, jeśli powiesz, że zrobiłeś to sam specjalnie dla niej, włożyłeś w to wiele uczucia i trudu . Jedynie zastanawiam się nad " ... bo jesteś tą jedyną, którą chcę mieć u swego boku do końca mych dni." lepiej by było może jeśli byś to jej powiedział gdy ona otrzyma prezent i przeczyta treść, którą napisałeś w liściku.

Ogólnie całkiem słodkie. ^^

Opublikowano

Pomysł wydaje się być fajny i romantyczny, tylko chciałbym zauważyć że to forum to głównie 16-letnie nerdy, więc nasze zdanie chyba w tym temacie zbyt wiele nie da.

Opublikowano

@Athernal Wiem, ale tym zajmuję sie na codzień (tzn. nie produkuję flinsmobili czy jak to sie zwało) i przedmiot z takiego materiału umiem zrobic najlepiej ^^

sygna.png

Opublikowano

Możesz pokazać? Nawet na PW, ciekaw jestem jak to wygląda.

Takie czorne serce jej dasz? Kojarzy mi się jak każdemu wyżej z "brakiem uczuć" jeszcze ten napis "serce z lodu w kamień"  :mellow: Według mnie trochę dziwnie to brzmi.

Może żeby było bardziej "uczuciowo" pomaluj je na czerwono? A ogólnie reszta jak Mozuko bo ma dobry pomysł.

3t6EGVz.png

Opublikowano

moim zdaniem bardzo kreatywny pomysł, mysle ze @1373230489-U611928.pngMozuko. dał bardzo dobrą sugestię i tak sobie myślę, jak byś ją zabrał w romantyczne miejsce, by było już całkiem "miodnie" :]

Trzymam kciuku :D

Opublikowano

@Dziobagg zdjęcie wstawię jutro bo serducho zostało w pracy - ciągle je dopieszczam w przerwach :) Nie jest czarne tylko siwe (to znaczy jasno niebieskie)

@Hen13 Dziękuję za radę i wsparcie ;)

Edit co do braku uczuć wiem co macie na myśli, ale ona dobrze wie czym się zajmuję i mam nadzieję, że zrozumie słowa "kamienne serce (...) nie będzie miało przede mną tajemnic", w końcu to moja praca i na kamieniach znam sie jak mało kto :P

sygna.png

Opublikowano

Serce z kamienia kojarzy mi sie z osoba bez uczuc. Znien to . ciekawy prezent oryginalny jezeli tego nie doceni to jest zwykla pipa . dotego dolaczyla bym cos slodkiego.

wilowo.jpg

Opublikowano

I tak nie poruchasz.

ALE TY JESTES K***A ZABAWNY INTERNETOWY SMIESZKU

GRATULUJE POMYSLU POMALUJ TEN KAMIEN NA CZERWONO I ZYCZE POWODZENIA ZIOMEK ELO

Opublikowano

Hej, na początku nakreslę mniej-wiecej sytuację :)

Mam 20 lat, 2 lata temu przypadkowo poznałem pewną dziewczynę i od razu się w niej zakochałem. Po burzliwych romansach i skandalach utknęliśmy w czymś co w internetach nazywają friendshipem. Ona wczesniej została ... zraniona przez pewnego faceta i ciągle powtarzała mi że ma serce z lodu. Niedawno dowiedziałem się od jej przyjaciółki a mojej koleżanki, że moja miłość chce ze mną być i bardzo intensywnie o tym myśli, ale bardzo się boi. I tutaj zaczyna się moja historia :D

Mój zawód to kamieniarz. Postanowiłem więc (jak to w mojej firmie koledzy fachowo nazywają) obić kawałek kamienia w serduszko. Zrobłem to tak dobrze jak tylko potrafiłem (w firmie pracuję jakieś 3 lata, z tym, że 2 poprzednie pracowałem tylko w wakacje i ferie) i wyszło bardzo ładne jak na kawałek kamienia :D Przymocowałem doń też zgrabną i ładną karteczkę z napisem "Życzę Ci, aby twoje serduszko z lodu zamieniło się w kamień: już nigdy nie bało się, że ktoś je skruszy, porzuci i żeby nie miało przede mną tajemnic ..." dolną część zawinąłem "pod" górną tak, aby można było rozwinąć dalszą część napisu o treści " ... bo jesteś tą jedyną, którą chcę mieć u swego boku do końca mych dni." 

Na prawde, nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym :)

Moja pani ma urodziny jutro i mam pytanie. Zaryzykować i dać jej kawałek kamienia czy nie?? Czy właśnie zdobyłem achieva "Romantyzm poziom kloc" ? :D Jestem ciekaw waszych opinii ale proszę nie trollować tekstami typu "I tak nie poruchasz" bo na prawdę nie mam tylko tego w głowie, chciałbym związać się z nią na wieki bo bardzo ją kocham, i podchodzę do tego poważnie .. nie wiem tylko czy taki "prezent" będzie wystarczająco powazny czy zwykła błazenada :)

Pozdrawiam.

jestes w FRIENDZONE a nie FRIENDSHIP. FRIENDZONE. powtorz xD czytajac kamien myslalem ze sie chcesz jej oswiadczyc <lol> xD

Opublikowano

ALE TY JESTES K***A ZABAWNY INTERNETOWY SMIESZKU

GRATULUJE POMYSLU POMALUJ TEN KAMIEN NA CZERWONO I ZYCZE POWODZENIA ZIOMEK ELO

Caps Off.

Opublikowano

Kamyk przepadł, musiałem znaleźć inny, tym razem w moich prywatnych przydomowych kolekcjach :) niestety zamiast miękkiego piaskowca wziąłem sztukę twardszą ale też zrobiłem co mogłem...

...no cóż, zrobiłem co mogłem, były słodycze, była przemowa... no i w pizdu ... i cały misterny plan tez w pizdu :D

Jeśli ktoś chce widzieć jak ostatecznie wyglądał prezent, zapraszam do spoilera :)

1423714121108101094094.jpg7813114121108101094094.jpg7147814121108111094094.jpg2319714121108111094094.jpg5346614121108121094094.jpg

I gotowe: Tekst na karteczce to cytat z pierwszego postu (1sza część, drugą dopowiedziałem..)

4040214121108121094094.jpg

Przepraszam za słabą jakość, ale pod ręką miałem tylko telefon zabierany do pracy :)

I jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady.

Sayo :)

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...