Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jazda na rowerze a miesnie

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie miesnie cwicze jezdzac na rowerze ? 

4-5 h dziennie to duzo czy malo ?  predkosc rozna glownie od 10km/h do 30-40km/h

Jakie cwiczenia do tego dorzucic zeby spalic tluszcz a jednoczesnie wyrzezbic klate i brzuch ?   P.S Nie lubie biegac,tylko rower.

Co jesc ? Czego unikac w jedzeniu ?

ie068n.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem 4-5h dziennie to troszke za dużo, chyba, że w niedziele.
W tygodniu myślę, że dwie by starczyły.
Rób pompki i brzuszki.
Jedz śniadanie, obiad, kolację (nie do syta). W tym owoce/ warzywa.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Hm, 4-5h dziennie nie możesz jezdzic bo się po prostu zajezdzisz. Zrób sobie jakis plan treningowy np. 3x w tygodniu po 3h 2x 2h i dwa dni w tygodniu zostaw na regenerację. Jeśli chcesz na początek wyrobić wytrzymałość to staraj się jezdzić dwa treningi w tygodniu interwałami czyli np 40 sekund szybko jak tylko dasz radę i nastepne 40 sekund słabą prędkością aby odpocząć. Jezdząc na rowerze klaty jako tako nie wyrobisz jak np. Przy bieganiu bo udziału podczas jazdy nie biorą rece jedynie nadgarski się trochę wzmocnia. Kolejną rzeczą jest teren, jadac po równym nie spalisz tyle co w górach na tym samym dystansie. Ważna też jest dieta, sam aktualnie jestem od 4 tygodni na mojej kolejnej diecie "Haya" i nie narzekam gdy zaczynam kręcić nie czuje zmęczenia przez 110km dopiero potem zaczynają się lekkie problemy. Zaopatrz się w pulsometr.

u6pv.jpg

Opublikowano

Ja mogę odwiedzić po sobie ; v

Jeździłem przez całe wakacje codziennie po 2h, prawie codziennie i łydy mi się zrobiły konkret, uda tez ale brzuch po prostu trochę schudl

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

jak jezdzisz na rowerze to logiczne, ze pracuja glownie nogi wiec to je wyrzeźbisz, ale spalasz tez w tym samym czasie tłuszcz z calego ciała.

jezdzasz na rowerze schudniesz ale klaty ani brzucha tym nie zrobisz.

brzuszki i pompki? możesz robić, ale nie cały czas i tylko to. ćwiczenia musza być różnorodne, inaczej po jakimś czasie twój organizm przyzwyczai się do wysiłku przy pompkach/brzuszkach bo cały czas tak samo pracują te same mięśnie i efekty zaczną być coraz mniejsze. hantle, ławeczka, długi gryf, drążek, bieganie, dużo masz opcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...