Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skąd pobrać craftbukkit'a, spigot'a.

#Baxter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, otóż mam pytanie skąd mogę pobrać spigota?.

z oficjalnej  strony nie idzie, tak samo jest z craftbukkitem..

czyżby dostali pozew o naruszenie praw autorskich? 

za pomoc daje lajki =)

a7gn7CL.png

Masz problem z Skryptem =)? Lub potrzebujesz skryptu?

Pisz chętnie pomogę/zrobię.

Opublikowano

Nie otrzymali oni pozwu, lecz jeden z już niepracujących w Mojang’u pracowników przekazał ów zespołom notę, iż naruszają jego prawa autorskie. Sprawa jest dość zawikłana, lecz m.in. Bukkit, Spigot i MCPC+ postanowili „na zapas” wycofać swoje produkty. Niemniejsza, nadal można choćby CraftBukkit’a używać – tylko trzeba go wpierw znaleźć.

Z tego co się orientuję, to tu możesz pobrać CraftBukkit’a na wersję MC 1.7.9 ;)

http://cbukk.it/craftbukkit-beta.jar

(jest to ponoć CB-Beta-1.7.9-R0.2)

Opublikowano

cześć, otóż mam pytanie skąd mogę pobrać spigota?.

z oficjalnej strony nie idzie, tak samo jest z craftbukkitem..

czyżby dostali pozew o naruszenie praw autorskich?

za pomoc daje lajki =)

Moge wstawić na medjafrajera Spigota 1.7.4 lub Craftbukita 1.7.2 ;)
Opublikowano

Nie otrzymali oni pozwu, lecz jeden z już niepracujących w Mojang’u pracowników przekazał ów zespołom notę, iż naruszają jego prawa autorskie. Sprawa jest dość zawikłana, lecz m.in. Bukkit, Spigot i MCPC+ postanowili „na zapas” wycofać swoje produkty. Niemniejsza, nadal można choćby CraftBukkit’a używać – tylko trzeba go wpierw znaleźć.

Z tego co się orientuję, to tu możesz pobrać CraftBukkit’a na wersję MC 1.7.9 ;)

http://cbukk.it/craftbukkit-beta.jar

(jest to ponoć CB-Beta-1.7.9-R0.2)

Co? Po pierwsze to nie pracownik Mojangu a jeden z developerów Bukkita i chodzi o parę linijek kodu które ten gość dodał do Bukkita(NIE CRAFTBUKKITA) i z racji iż w stanach mają takie ch*jowe prawo więc zgłosił prawa autorskie o ten kod :P więc github zablokował kod i teraz muszą sprawę rozwiązać i do momentu w którym github nie odblokuje tego SC będzie bloknięty download :P 

@topic w moim opisie jest link do listy większości najnowszych spigotów,craftbukkitów itp.. co do craftbukkita jest nawet link do listy ze wszystkimi wersjami :D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Co? Po pierwsze to nie pracownik Mojangu a jeden z developerów Bukkita i chodzi o parę linijek kodu które ten gość dodał do Bukkita(NIE CRAFTBUKKITA) i z racji iż w stanach mają takie ch*jowe prawo więc zgłosił prawa autorskie o ten kod :P więc github zablokował kod i teraz muszą sprawę rozwiązać i do momentu w którym github nie odblokuje tego SC będzie bloknięty download :P 

@topic w moim opisie jest link do listy większości najnowszych spigotów,craftbukkitów itp.. co do craftbukkita jest nawet link do listy ze wszystkimi wersjami :D

A co ma niby GitHub do CraftBukkit'a? o.O

Poza tym, te "pare linijek kodu", to jak już, to zostało dodanych do CraftBukkit'a a nie bo Bukkit'a. A i tak nie poszło tu o CB, tylko o wykorzystanie kody z Mojang'u.

Natomiast kolejnym elementem, który jasno daje do zrozumienia, iż to właśnie Ty jesteś w błedzie, jest fakt -że Mojang postanowił (a w zasadzie Dinnerbone), iż przejmie projekt Bukkit'a.

Opublikowano

A co ma niby GitHub do CraftBukkit'a? o.O

Poza tym, te "pare linijek kodu", to jak już, to zostało dodanych do CraftBukkit'a a nie bo Bukkit'a. A i tak nie poszło tu o CB, tylko o wykorzystanie kody z Mojang'u.

Natomiast kolejnym elementem, który jasno daje do zrozumienia, iż to właśnie Ty jesteś w błedzie, jest fakt -że Mojang postanowił (a w zasadzie Dinnerbone), iż przejmie projekt Bukkit'a.

... Nie nie nie Mojang nie ma tu nic że CraftBukkit został zablokowany! (Na stronie bukkita nawet tak piszą). A po drugie ten pan zwany Wolvereness napisał te pareset linijek do BUKKITA nie CRAFTBUKKITA tylko że CRAFTBUKKIT pracuje na BUKKICIE :P z resztą na stronie spigot`a Md_5 rozpisał dokładniej o co chodzi. A po drugie wszystko co pobierasz opiera się o Repozytoria oraz to iż to przez Githuba nie ma downloadu nie wiem czemu nie wrzucą tego gdzieś indziej. Nie wiem. Jeszcze jedno wszystko co piszę przeczytałem na stronach bukkit.org oraz spigotmc.org więc :|. A to że Mojang przejmuje bukkita nie ma nic do rzeczy. Mojang nawet (z tego co słyszałem) pomóc w odblokowaniu repozytoriów :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

... Nie nie nie Mojang nie ma tu nic że CraftBukkit został zablokowany! (Na stronie bukkita nawet tak piszą). A po drugie ten pan zwany Wolvereness napisał te pareset linijek do BUKKITA nie CRAFTBUKKITA tylko że CRAFTBUKKIT pracuje na BUKKICIE :P z resztą na stronie spigot`a Md_5 rozpisał dokładniej o co chodzi. A po drugie wszystko co pobierasz opiera się o Repozytoria oraz to iż to przez Githuba nie ma downloadu nie wiem czemu nie wrzucą tego gdzieś indziej. Nie wiem. Jeszcze jedno wszystko co piszę przeczytałem na stronach bukkit.org oraz spigotmc.org więc :|. A to że Mojang przejmuje bukkita nie ma nic do rzeczy. Mojang nawet (z tego co słyszałem) pomóc w odblokowaniu repozytoriów :P

Nie zauważyłeś, iż Bukkit nadal jest dostępny, a CraftBukkit nie? :P

A różnią się one (upraszczając) tym, iż CB używa kodu z Vanilli MC.

Opublikowano

Nie zauważyłeś, iż Bukkit nadal jest dostępny, a CraftBukkit nie? :P

A różnią się one (upraszczając) tym, iż CB używa kodu z Vanilli MC.

Błahahaha Bukkit nie został zablokowany ponieważ nie ma po co a rozchodzi się o modyfikacje Bukkita czyli CraftBukkit,Spigot itp. Po drugie widziałeś ty kod Bukkita? i CraftBukkita? Bukkit to podstawa pod serwer a CraftBukkit do jego modyfikacja z elementami które pozwalają utworzyć dobry serwer. Bukki to API dla developerów tak jak by i CraftBukkit opiera się na tym API. Z resztą Bukkit przydaje się developerom do pluginów. 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...