Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Teleportowanie w tym samym świecie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Prowadzę własny serwer, który aktualnie przerabiam na zgodność z silnikiem MCPC+ (czyli Bukkit z modyfikacjami).

Moim problemem jest to, iż teleporty (a w zasadzie bliki teleportujące, które standardowo teleportują do kresu/Netheru, a które mam wyłączone) powodują przenoszenie gracza do „dziwnych” lokalizacji na tej samej mapie (powstaje wówczas również „teleport Nether’owy”). 8S

Dopowiem, iż w standardowym Bukky’cie taki błąd nie występował. :unsure:

W ‘server.properties’ mam ustawione

[...]
allow-nether=false
[...]

A w ‘bukkit.yml’ podałem

settings:
  allow-end: false
[...]

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. ^_^

Opublikowano

to zmień na zwykłego bukkita to będzie po problemie 

Jest to serwer przeznaczony dla modyfikacji, więc czysty Bukkit odpada. Wolałbym również zachować silnik (tj. MCPC+).

Ma ktoś może jakieś sugestię, jak to naprawić? Może istnieje jakiś plugin, który blokuje działanie bloków teleportacyjnych?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ale chcesz usunąć komendę /world czy o co ci chodzi?

Problem stanowi  to, iż mimo wyłączenia Nether’u i Kresu, działają teleporty do nich – lecz zamiast teleportować do danego świata, następuje przeniesienie gracza do ‘dziwnych’ lokalizacji na tym samym świecie. Natomiast ja chciałbym, aby wszystkie teleporty nie działały, czyli zachowywały się tak, jak nawet na zwykłym serwerze Minecraft Vanilla z właściwością ‘allow-nether’ ustawioną na ‘false’ (zresztą, tak właśnie serwer mam skonfigurowany – i dlatego ów błąd stanowi problem, a sam nie mam pojęcia, jak go naprawić).

Opublikowano

Wyłącz serwer. Nastepnie zablokuj w configach generowanie netheru i endu. Następnie usuń swiat Nether i End i wlacz serwer. Moim zdaniem powinno dzialac ;-)

Opublikowano

Wyłącz serwer. Nastepnie zablokuj w configach generowanie netheru i endu. Następnie usuń swiat Nether i End i wlacz serwer. Moim zdaniem powinno dzialac ;-)

Właśnie tak mam zrobione...  :unsure:  Świat Kresu i Nether’u nie generuję się – problemem jest to, iż teleporty nadal działają (np. teleport do Nether’u przenosi gracza do lokalizacji o 8 razy większych cord’ach na tym samym świecie). :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...