Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem netia

Penetrujacy

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem. Otóż polega on na tym że cały czas rozłącza mi internet. Rachunki są opłacone i sprawdzałem to na innych kompach podpiętych pod tą sieć. Np. gram sobie w lola i co 3-5min tak jakby zrywami połączenie (ping 500 i retrying to connect) albo podczas TF ping rośnie do 700-800 i nie spada do końca TF kiedy to wszyscy się rozejdą, tak samo mam w cs ping skacze kiedy widzę innych graczy (enemy). Przez ten problem nie mogę spokojnie zagrać rankeda ani nic innego. Jedynie jakieś MMO, ale te lagi też są strasznie uciążliwe bo np. jak bije jakiegoś bossa i złapię (laga) to nie zdąże spotować i padnę albo nie zdążę uciec. Mógłby mi ktoś pomóc?

System: Windows 8.1 Heavier Edition by Reckonsteam.com

Router: Netia Spot

BRAK

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc? W czym chcesz uzyskać pomoc? Jaka szybkość transferu? Może ktoś z rodziny ogląda filmy HD? Nie masz w spół użytkowników internetu? Wcześniej też tak było? 

Ile masz do najbliższej cenrali? Masz może internet za szybki np. masz kupione 20mb ale pójdzie ci tylko 8mb?

Opublikowano

Więc? W czym chcesz uzyskać pomoc? Jaka szybkość transferu? Może ktoś z rodziny ogląda filmy HD? Nie masz w spół użytkowników internetu? Wcześniej też tak było? 

Ile masz do najbliższej cenrali? Masz może internet za szybki np. masz kupione 20mb ale pójdzie ci tylko 8mb?

Nie aktualnie do sieci podpięty jest tylko mój komputer (w ramach testu). Jeszcze ostatnio było dobrze.

Speed test zrobiony 5min temu...

http://results.tester.netia.pl/ipsncimmfb

BRAK

Opublikowano

WTF 4 metry? JAK ?  Chyba że ci chodzi o 4 kilometry bo w tedy wiadomo dlaczego nie działa. Chyba że nie wiesz co to jest centrala ? Bo jak nie wiesz to ci nie pomoge.

Ale wstępnie myśle że mieszkasz jakieś 2,5 km od cenrali . Bądź 1,5km ale jesteś podłączony do starej szafy. 

Masz 4mb więc musisz kupić internet mb następnym razem by nie było problemu. Ewentualnie jeśli znasz jakiegoś człowieka który pracuje w Orężu (ponieważ orenż jest dystrybutorem neti tak naprawdę) to możesz go poprosić żeby przepioł ci kabel do nowszej szafy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...