Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z polaczeniem sie / DC na windowsie 8

sliz3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupilem nowego lapka zainstalowalem gre mu ( server prywatny ) probuje wejsc do gry, niestety gdy odpali sie gra dostaje dc , tak jakby server nie byl offline. Wiec pomyslalem ze sprobuje na innych serverach, ale dalej to samo.

Strony serverow normalnie dzialaja i pokazuja ze jest online.

Wylaczalem firewall zapore tez nie dziala.

Siegnalem o pomoc tego temau i tez nie dziala -> http://www.mpcforum.pl/topic/423213-mu-online-na-windows-7/

Przypominam ze mam windowsa 8.1, siedze obecnie w niemczech korzystajac z Wifi ( Astra Spot )

W czym jest problem ?

Sciagnalem i zainstalowalem sobie inna gre aby sprawdzic czy tez bede mial problem z polaczeniem.

Niestety problem tez jest, gre odpalam bez problemu, ale jak wejde w servery online to nie widzi zadnego, a normalnie na stronach dzialaja.

Ogolny problem to taki ze nie mam internetu w grze, ocb ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

siemanko podpisuje sie pod kolega, u mnie sprawa wyglada tak samo przy czym ja juz dluzszy czas gralem i po pewnym czasie zaczal wyskakiwac blad na tym samym serwerze przy odpaleniu okna z gra wyskakuje blad (po portugalsku bo to server brazylijski) w przetlumaczeniu doslownym brzmi problem z kompatybilnoscia tyle wiem wyjatek dodany we wlasciwosciach systemu firewall'a wylaczylem ew dodam wyjatek w essenstialu aczkolwiek nie sadze by to on powodowal problemy bo by napewno poinformowal iz jest cos zablokowane czy cos, takze probowalem zmieniac odpalanie samego maina w kompatybilnosci win xp win 7 przy administratorze oraz bez i dalej ten sam syf... ktos cos? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...