Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Visual studio c# 2010

xazerek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zrobić prostą przeglądarke w c# używając już wbudowanych elementów, ale ta przeglądarka nie obsługuje nawet skryptów wykonywanych przez strone. Jak ją udoskonalić żeby umiała odczytać js i była zgodna z dzisiejszymi standartami?

Opublikowano

Ale z 2010r. Przez 4lata technologia ruszyła do przodu. Może jest msv c# 2014 lub cos w tym stylu.

Weteran
Opublikowano

Webbrowser obsługuje js. Jeżeli skrypty nie działają ci również na IE, to masz w systemie wyłączoną obsługę skryptów.

Opublikowano

Niee. Po prostu ta przeglądarka co ja ją zrobiłem nie obsługuje większości rzeczy bo jest stworzona na podstawie IE z 2010r czyli po prostu jest nie aktualizowana przez 4 lata.

Opublikowano

To dobrze, że wiesz lepiej od nas co jest źle. Pewnie tylko ci przeszkadzamy w rozwiązaniu problemu.

js ma 19 lat

IE wspiera go od 18 lat

Weteran
Opublikowano

*powinno być true, czyli:

webBrowser1.ScriptErrorsSuppressed = true;

Niestety, nie znam wagi tego błędu i jego przyczyny, więc nie wiem czy strona wgl. się wyświetli. Generalnie polecam użycie innego silnika, bo ten jest mocno przestarzały i działa na bazie starego IE, który miał coś nie tak z obsługą js (może to jest przyczyną błędu).

//

np. http://www.awesomium.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...