Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara do nauki

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić gitarę do nauki, max. 600 złotych.

Wierze, że jest tu ktoś kto kiedyś miał podobny problem - proszę o rozsądne propozycje.

Gitara akustyczna. Sam zastanawiałem się nad T.Burton Riverside WCN - i nadal ten wybór wydaje mi się być najlepszym rozwiązaniem, ale chcę poznać wasze opinie. Jeśli wiecie coś na temat tej gitary, śmiało piszcie. Wydaje się być dobra. :)

Nie jestem jakimś ekspertem od gitar, gdyż mam zamiar dopiero zacząć (właśnie dlatego gitara do nauki) - miejcie to na uwadze.

+ Zawsze mogę pójść do sklepu muzycznego, ale na razie myślę o zakupie przez internet.

Edit: Podobno dobra też jest Yamaha f310. 

Zastanawiam się w tej chwili nad dwoma wymienionymi wyżej gitarami - T.Burton Riverside WCN oraz Yamaha f310p. Riverside wygląda dużo lepiej, ale nie ma opinii na jego temat - a Yamahę polecają wszyscy.

challenger.png

Opublikowano

Zakupu przez internet nie radzę nie jesteś niczego pewien niby są gwarancje i wgl no ale nigdy nie wiadomo. Najlepiej idź do sklepu muzycznego spytać się zawsze możesz sprzedawcy jaką gitarę akustyczną poleca dla początkujących. A co do tamtej gitary co zaproponowałeś i co do moich propozycji jutro czy coś wysunę.

@Edit

Co do T.Burton Riverside WCN nie mam pojęcia nigdy nie grałem więc o niej nic ci nie doradzę.

A z moich propozycji to może

-Epiphone AJ-100 NA

-FENDER SQUIER SA 105

-Yamaha F310         Sorki nie doczytałem edit twojego widzę że też nią podałeś. I tak jak napisałeś Yamahe polecają wszyscy z tych dwóch co podałeś ja bym brał Yamahe

Mogę polecić te 3 gitary ale nie musisz się nimi sugerować konkretnie tymi trzema to taka tylko podpowiedź  radził bym ogólnie coś kupić od Epiphona czy Yamahy zazwyczaj robią dobre i solidne sprzęty Fender oczywiście też robi solidne gitary w sumie jak każda większa firma zajmująca się sprzętem muzycznym.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Cóż powiem Ci, że ja uczyłem się grać na ruskiej gitarze sprzed 30 lat, która nie grała na kilku progach.

Pierwsza gitara nie musi być droga, nie znasz się na dźwięku i innych sprawach, więc najlepiej idź do sklepu muzycznego, poproś jakiegoś miłego pana co by Ci doradził.

Z akustyków z własnego doświadczenia polecam Corty i Lagi, są w dość przestępnych cenach. Zakupu mojego pierwszego akustycznego Corta nigdy nie będę żałował.

Konkretny model? Cort AD 810 nat - gitara która mi służy już wiele czasu, powiedziałbym, że idealna dla początkujących.

Jeśli masz jakieś pytania śmiało pisz na PW :)

PS. Kiedyś pewien pan w sklepie muzycznym, u którego kupowałem już wiele sprzętu mówił mi, że jeśli chodzi o Epiphony, Fendery czy Gibsony to te poniżej 1000 zł to strata pieniędzy. Czy to prawda? Nie mam pojęcia, ale uważam, że "coś jest na rzeczy".

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda z Ephonami Fenderami i Gibsonami jeżeli chodzi o akustyki do tej pory sprawdzały się i to dość bardzo dobrze ale napisałeś bardzo mądrą rzecz mianowicie że pierwsza gitara nie musi być droga. Nie jesteś pewien czy będziesz w tym siedział i jak ci to wyjdzie ale nie załamuj się początki nie są łatwe ja np miałem problemy z wyczuciem bicia jakie jest w piosence i nadal mam z niektórymi kawałkami.

334qlo8.jpg
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...