Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rankedy

V.I

Rekomendowane odpowiedzi

Odkrywca
Opublikowano

Hejka, mam kilka pytań odnośnie rankedów, ostatnio wbiłem sobie 30 i pierwsze 10 rankedzików zakończone, jestem w silverze II.

I tu zaczynają się schody. Kolejne 3 mecze przegrane z rzędu, nie mówie że nie popełniam błędów ale jak widzę jak ktoś sie rzuca na 5 sam to masakra wgl. brak team playu.. ( generalnie gram mida, wiec próbuje schodzić na linie ale ciężko to wychodzi jak enemy adc ma 10/1)

Pytania typowego newbie bo nie znam się ze strony teoretycznej na tej grze.

1. Skąd wiadomo kiedy dostane promo na następną dywizje?
2. Lepiej by było nauczyć się grac jungle, żeby w miarę możliwości wspierać team i wygrywać, czy dalej tego mida grac?
3. Chciałbym do końca sezonu wyjść do golda (wiadomo ramka, etc.) Ile meczy musiał bym zagrać? (od silvera II)

4. Miałem mmr 1,540 teraz mi spadło do 1,447 to znaczy, że będę dostawał słabszych graczy do teamu? (choć wątpię że da się znaleźć słabszych niż dotychczas).

Opublikowano

1. Jak wbijesz 100 lp to dostaniesz

2. graj i mida i jungle na wypadek jakbyś nie dostał mida

3. średnio dostając po 20 lp musiałbyś zagrać około 20 meczy, biorąc pod uwagę jeszcze to, że przegrasz

4. nie znasz swojego mmr, ono jest ukryte a stornki typu op.gg kłamią

Nowicjusz
Opublikowano

1. Po zdobyciu 100 lp , wyskakuje ci info że masz serie so wyższej dywizji. :D

2. Graj tam gdzie lubisz, nubki sie zdarzają.

3. jak dostajesz po +20 , to 15 wygranych z rzędu , od 0 lp silver 2 hihi :D

4. Będziesz dostawać ludzi na swój poziom , widocznie tamten był za wysoki bo 1,540 to mmr na golda . ( prawdopodobnie :D )

Opublikowano

1. jak wbijesz 100lp

2. linie ktorym mozesz najbardziej pomoc czyli mid (tylko roam) i junglu (counterjungle lub taki rammus czy lee potrafi kernac early)

3. skad mamy wiedziec ile wygrasz/przegrasz. jakbys wszystko wygral to 13/15 gier

4. op.gg klamie, patrz na lolnexusie z kim grasz, sprawdz jakie mmr jest srednie dla te ligi (przyklad gold V to 1500)

­

Opublikowano

1. Jak wbijesz 100 LP to masz promo

2. Jak najbardziej, jungla i mid to pozycje, na których najłatwiej się carruje team 

3. Licząc, że czasem przegrasz to około 30 meczy. Bądźmy realistami, na poziomie silvera w silverze nie wycarrujesz wszystkich gier ;)

4. Na op.gg raczej bym się nie opierał w kwestii MMR. Jak masz mniejsze MMR to będziesz dostawał mniej LP za wygraną, a więcej za wygraną. Raczej cały czas twoimi przeciwnikami będą silvery ;)

916741414680034286162.png

Odkrywca
Opublikowano

2 rankedy za mną i wpadło 45lp:)  Myślę, że nieźle^^

Nawet nie chodzi mi o cerrowanie tylko jak najszybciej wybić przeciwników (mogę nawet paść ale żeby z korzyściami dla teamu, wiadomo push lub coś)

Tak więc chłopaki dzięki za pomoc, temat raczej do zamknięcia:)

ps. w razie problemów odezwę się na pw, pewnie doradzi ktoś   xD

Opublikowano

Jungler najlepszy do carrowania? :D Gówno prawda, za przeproszeniem,większość junglerow musi polegać na teamie, czyli reakcja na ganki i calle na dragona. No i jeśli junglerowi nie pyknie gank to jest straasznie w plecy. Oczywiście od junglera duzo zalezy, sczegolnie w early, ale to takie postacie jak ADC czy midlane są od carrowania mid i late game i to od nich glownie zalezy czy wygrasz. Jedynym wypadkiem kiedy mozesz carrowac na jungli to postaciami z bardzo dobrymi gankami w early, ale musisz zrobic tak zwanego stompa iskonczyc gre w early/mid game, ale do tego juz trzeba jako takiego ogarniecia jungli. Jeśli mówisz ze mainujesz mida to zostań na midze. Do "carrowania" polecam Oriane, Ahri lub tez Kayle. 

sygnae.jpg

Opublikowano

W takiej dywizji wykerujesz nawet supportem, ja bym Ci proponował mainowanie dobrego supporta takiego jak thresh, morgana. Dzięki trafionym Q łatwo wyfiddujesz swojego adc tym bardziej że granie supportem jest najłątwiejsze.

NE8h1XT.png

Odkrywca
Opublikowano

Chyba muszę się wyposażyć w akali, z tego co widziałem to postać dobra do carrowania. No nie?:P

Support.. Wszystko dobrze ale brak środków na zakup champów i runek na supporta. Szkoła (klasa maturalna) to mam ograniczony czas na gry, więc ciężko z lolem:)

Opublikowano

Chyba muszę się wyposażyć w akali, z tego co widziałem to postać dobra do carrowania. No nie? :P

Support.. Wszystko dobrze ale brak środków na zakup champów i runek na supporta. Szkoła (klasa maturalna) to mam ograniczony czas na gry, więc ciężko z lolem:)

akali main polecam, jak umiesz nią combo+ ogarniasz używanie hextecha to jesteś już w 90% wycarry'owany

ps grałem nią kiedyś trollpicka na bota jako support... 6/10/23 pod koniec ;_; /ff bylo od enemy

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...