Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer lokalny.

N7Reny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałem pograć z bratem w mc w sieci lokalnej ale nasze mc nie widzą udostępnionych gier (pc jest połączone przez kabel ethernet , modyfikacje mamy te same) Ja mam win 7 a on ma win 8 . jakieś pomysły ? (temat sprawdzę o 13.00)

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Wyłącz zaporę sieciową w antywirusie (Jak masz) lub w systemie bo inaczej nie połączy się nikt

By się połączyć wystarczy mieć ip ale wyłączoną zaporę

Opublikowano

Ja też tak chciałem z bratem pograć, lecz musi być pewien warunek... rounter musi działać w trybie offline - nie podłączony kabel do internetu - dla tych mniej kumatych, oraz grasz, który hostuje serwer musi być w pierwszym porcie. ;)

Mnie pomogło, myślę, że Tobie też pomoże. :)

sygnatura.png

Opublikowano

żaden sposób nie działa :/

ja mam wyłączone wsystmie zapory (windows firewall , defender ,avira firewall) brat też (te same) łączymy pc bezpośrednio kablem , przez router i nic ://

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Po co łączyć przez router, skoro i tak czy owak oboje się łączycie do tych samych kompów? Zrób połączenie bezpośrednie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...