Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crash MC za każdym razem

RekojXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, posiadam minecraft premium i kiedy chcę go odpalić wyskakuje takie coś :

---- Minecraft Crash Report ----
// Daisy, daisy...

Time: 28.09.14 10:57
Description: Initializing game

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
    at azd.Z(SourceFile:367)
    at azd.e(SourceFile:689)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103)

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
Stacktrace:
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
    at azd.Z(SourceFile:367)

-- Initialization --
Details:
Stacktrace:
    at azd.e(SourceFile:689)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103)

-- System Details --
Details:
    Minecraft Version: 1.7.2
    Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
    Java Version: 1.7.0_67, Oracle Corporation
    Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
    Memory: 55769248 bytes (53 MB) / 125042688 bytes (119 MB) up to 523501568 bytes (499 MB)
    JVM Flags: 6 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx512M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M
    AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
    Launched Version: 1.7.2
    LWJGL: 2.9.0
    OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
    Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
    Type: Client (map_client.txt)
    Resource Packs: []
    Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Profiler Position: N/A (disabled)
    Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Anisotropic Filtering: Off (1)    

odinstalowywałem i instalowałem minecraft'a od nowa ale to nic nie dało, za drugim razem nic nie wgrywałem, nacisnąłem po prostu "Play" i gra wywaliła mi błąd, minecraft pobrany z https://minecraft.net

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Z tego co widać to chodzi o UUID. Klient gry wysyła pakiety do serwera a że masz non-premium to wywala Ci grę. Tak jest niestety na wersji 1.7.2 coś Mojang popsuł i zamiast komunikatu że nie masz sesji premium wywala grę. Jedno proste rozwiązanie. Nie kupuj premium bo już nie warto.

Opublikowano

Brak obsługi pixel format czyli musisz zaktualizować sterowniki do karty grafiki i zainstalować opengl nie podam linka do opengl bo na fonie jestem

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Musisz zaktualizować sterowniki do karty graficznej, bo nie wczytuje OpenGl.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Z tego co widać to chodzi o UUID. Klient gry wysyła pakiety do serwera a że masz non-premium to wywala Ci grę. Tak jest niestety na wersji 1.7.2 coś Mojang popsuł i zamiast komunikatu że nie masz sesji premium wywala grę. Jedno proste rozwiązanie. Nie kupuj premium bo już nie warto.

Ale ja mam jużpremium kupion... w 2014 kupiłem wszystko było git tylko w lapku miałęm 2 GB ramu to wymieniłem na 8 GB i terz się coś zje*ało

Opublikowano

Ale ja mam jużpremium kupion... w 2014 kupiłem wszystko było git tylko w lapku miałęm 2 GB ramu to wymieniłem na 8 GB i terz się coś zje*ało

Jeżeli robiłeś format po wymianie kosci to brakuje ci sterownika od karty graficznej jak ktoś to wyżej już napisał.

Podaj model laptopa (pod baterią można znaleść dokładny mode).

Opublikowano

W takim razie zaktualizuj sterowniki do karty graficzej.. Crashuje ci minecraft'a bo OPEN GL nie chcę wczytać dokładnie. jak zaktualizujesz będzie wszystko dobrze.

Opublikowano

Jeżeli robiłeś format po wymianie kosci to brakuje ci sterownika od karty graficznej jak ktoś to wyżej już napisał.

Podaj model laptopa (pod baterią można znaleść dokładny mode).

Asus N52D o to chodzi?

W takim razie zaktualizuj sterowniki do karty graficzej.. Crashuje ci minecraft'a bo OPEN GL nie chcę wczytać dokładnie. jak zaktualizujesz będzie wszystko dobrze.

bo mam taki sam błąd przy odpalaniu assasina to ten sam problem?

• Biter. zmienił(a) tytuł na Crash MC za każdym razem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...