Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gameranger - problem z firewallem

pulpetta

Pytanie

Opublikowano

Hej! Do tej pory nie miałam żadnych problemów z korzystaniem z Gamerangera, jednak dzisiaj jakaś usterka nie pozwala mi ani hostować gier, ani dołączać do innych.

Podczas próby hostowania gry (nieważne jakiej) wyskakuje mi komunikat "you appear to have a firewall or router that is blocking you from playing games". Wyłączenie firewalla systemowego (win7), ani antywirusowego nie przynoszą efektu. FAQ Gamerangera poleca takie skonfigurowanie routera, aby otworzyć port 16000 - do łączenia się z Internetem nie używam jednak routera, mam mobilny modem Huawei E173, który oczywiście próbowałam wyłączyć i właczyć jeszcze raz (komputer także). Strony internetowe działają poprawnie, TeamSpeak też.

Wcześniej (ale nadal dzisiaj) Gameranger wyświetlał też komunikat "Your internet connection is behind a Port-Restricted Cone NAT Router that may prevent you from connecting to some players in peer-peer games", jednak po którejś próbie naprawy problemu zniknął na rzecz tego o Firewallu.

Problemy pojawiły się po zainstalowaniu Borderlandsów 2, na początku gra działała bezproblemowo, ale kiedy wczoraj w nocy po raz pierwszy od kilku dni wyłączyłam komputer - po uruchomieniu go rano Gameranger już nie działał. Próbowałam przywrócić system do punktu sprzed instalacji, jednak problem nie zniknął. Przeinstalowałam już Gamerangera, grę, kartę sieciową (Realtek) - nic nie pomaga. Mój chłopak który korzysta z identycznej wersji gry nie ma takiego problemu, u niego po instalacji wszystko działa poprawnie.

Dodam, że komenda ipconfig informuje mnie, że default gateway to 0.0.0.0, co też nie wygląda dobrze, wszystkie rozwiązania jakie znalazłam zakładają jednak korzystanie z routera.

Nie znalazłam żadnej rady która mogłoby rozwiązać ten problem, dlatego bardzo proszę o pomoc. :(

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...