Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głos u 16 latka

Nystory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wam. Mam takie pytanie. Mam 16 lat, niby już po mutacji. Głos mam dość niski, kilka razy jak gadałem z babcią przez telefon, to pomyliła mnie z tatą... Jednak nie mogę wydawać wyższych dźwięków, nie mogę śpiewać wyższych dźwięków ani krzyczeć, ani growlować. Do którego roku życia kształtuje się głos? I czy za jakiś czas będę mógł krzyczeć/growlować/śpiewać wyższe dźwięki? Oczywiście nie chodzi mi tu o jakieś męskie soprany, tylko np. zwykłą gamę

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

zależy, może Ci przejdzie, a może nie

u każdego jest podobnie ale nie zawsze jest tak samo, jak Ci nie przejdzie za jakiś czas to wybierz się do specjalisty

btw w szkole średniej miałem kumpla co miał piskliwy głos ale tak motzno i to było u niego standardem ale czasem jak się wkurwił i wrzasnął to trochę mu przechodziło na 2-3 minuty, poszedł do lekarza to zdiagnozowali mu, dali jakieś "leki" i trochę pomogło

Opublikowano

U mnie trwa to do teraz, w sumie po mutacji to chyba normalne (tak mi się wydaje) potrafię wydać wyższy dźwięk, ale musze się bardziej do tego "wysilić".

Mutację przechodziłem 2-3 lata temu.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Ja też tak mam dziwnie. Nie umiem w ogóle piszczeć, tak jak to robiłem gdy byłem mały ani wydawać wysokich dźwięków przez co brzydko śpiewam, nie to jak kiedyś, z muzy same piąteczki miałem :D

Opublikowano

to się nazywa mutacja głosu skoro masz takie dolegliwości to znaczy że jeszcze się nie skończyła.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...