Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Combat Arms!

MarcinD6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tutaj nowy więc pokoleji przedstawie mój problem. Tak więc właczam grę i wchodzę do rozgrywki a tam juz zaczynaja sie problemy. Przez jakiś czas jest w porzadku i dopiero tak po kilku sekundach zaczynaja sie opoznienia czy lagi nie wiem jak dokladnie opisać. Gdy idę postacią ciaglę mnie wraca do tego samego miejsca, żadko co uda sie troche przejść najwyżej bardzo wolno jak juz zaczynam biegnąć to nic z tego. Wcześniej miałem win 7 ultimate i tam jeszcze byly lagi spowodowane obciazeniem procesora pomagalo zmniejszenie rozdzielczosci. Teraz xp uporalem sie z zacieciami obrazu ale nadal zostaly lagi. Neta mam 3mb/s sciagam bezprzewodowo(wifi) z routera. Probowalem wszystkiego miedzy innymi programow game booster i cfosspeed nic nie pomoglo...

moje parametry (ale na pewno nie chodzi tutaj o zbyt slabe podzespoly):

- win xp sp3 pro

- procesor amd athlon 64 x2 4000+ 2.1mhz podkrecony aktualnie do 2.31mhz

- karta graficzna 8600gt 256mb gddr3 128bit, 600mhz(zegar GPU) podkrecony do 635(jest zapas jeszcze), 720(podkrecony do 756mhz tak samo zapas) pamiec, shader 1550 do 1620mhz

- dysk 160gb wd

- pamiec ram geil 2x1gb 800mhz

- zasilacz 450w chiftec

- plyta gigabyte ga-m56s-s3

- router asus

temp. wszystkie w stresie nie przekraczaja 40-50C, grafika osiaga 50c w stresie procek ponizej 40.

- ostatnio tez aktualizowany bios do najnowszego...

Dodam jeszcze, że grałem jeszcze na tym samym komputerze tylko wtedy mialem radiowke 1mb(kablowe) i wszystko pieknie smigalo nie mialem ani jednego laga przez cala gre. Nie byl tez podkrecony procesor i karta graficzna. Było to około 2 miesiace temu.

Mam nadzieje, że pomożecie, bo podobnego tematu nie widzialem do mojego, moje lagi sa jakie specyficzne trzeba przyznac. Moge nawet nagrac film jesli komus to pomoze.

Zapomniałem dodać jeszcze, że wszystkie sterowniki sa zaktualizowane do najnowszych wersji, nic nie pomogło. System świeżo po formacie dosłownie wczoraj miedzy innymi z tego powodu zmiana systemu na xp, ponieważ na win 7 spadki wydajności straszne byly, a nie powiem bo ten komputer ma juz 8lat. Dodam także że na win 7 ult. gralem w grid autosport 2014 na min. chodzilo wszystko pieknie przed podkreceniem karty graficznej jeszcze.

Opublikowano

Wygląda na to, że coś z netem, zrób test na speedtest.net

Opublikowano

Wyszlo tak:

download: 6.15mb/s (w nocy mam x2)

upload: 0.61mb/s

ping: 35ms

Co oznacza Twój wynik testu?

- Film 700MB ściągniesz w 15m 10s
- Film 300MB ściągniesz w 6m 30s
- Mp3 10MB ściągniesz w 13s
- Zdjęcie 2MB ściągniesz w 2s

- Film 700MB wyślesz w 2h 31m 56s
- Film 300MB wyślesz w 1h 5m 7s
- Mp3 10MB wyślesz w 2m 10s
- Zdjęcie 2MB wyślesz w 26s

Twój PING jest niski. Nie będzie problemów w grach sieciowych typu Counter Strike, Warcraft.

test internetu przeprowadzony na stronie: http://www.speedtest.pl/

Opublikowano

ps. Moze to jest wazne dodam jeszcze ze z wifi korzysta drugi komputer, ale gdy tamten komputer byl wyl. tez wystepowaly "lagi". Ten komputer z ktorego korzystam jest tzw. odbiorca czyli kabel z dachu idzie do lisztwy a z lisztwy do routera i jeszcze jest jest jeden kabel ktory idzie z routera do karty sieciowej, ale tak łacze sie bezprzewodowo moze to blad? W sumie tak zrobil ten co zakladal internet, wiec wierze ze jest dobrze. W innych grach tego typu miedzy innymi metin2 chodzi bez problemu, tak samo duel of chempions, nfs world.

Opublikowano

Internet jest spoko, a na tym kompie co grasz to łączysz się przez WiFi czy kablem?

Opublikowano

miałes racje coś z netem, też tak sądziłem, wystarczyło połaczyc nie bezprzewodowo tylko lokalnie z kabla, odrazu pomoglo i nie mam zadnych lagow tak jak kiedyś:) Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...