Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacje z pam. wewn. do karty SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem kartę SD 16gb, i chce instalować tam aplikacje, oraz jeśli można to z pamięci węwnętrznej do karty SD aplikacje które mam przezucić. Dało by radę? wersja andka 4.3.

Opublikowano

Jasne, że da radę. Jeśli system tego nie obsługuje (ustawienia) to musisz zrobić roota i użyć programu Link2SD. Przeniesiesz wszystko :)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jasne, że da radę. Jeśli system tego nie obsługuje (ustawienia) to musisz zrobić roota i użyć programu Link2SD. Przeniesiesz wszystko :)

Gdzie dokładnie to jest? ustawienia > pamięć nic nie widziałem. 

Albo jak to jest z tym, żeby instalować od razu na karcie SD? 

Opublikowano

Gdzie dokładnie to jest? ustawienia > pamięć nic nie widziałem. 

Albo jak to jest z tym, żeby instalować od razu na karcie SD? 

Ustawienia >> Aplikacje i tam wybierz żądaną apkę. Tam powinna być opcja. Nie da się instalować od razu na karcie pamięci, tylko Link2SD to umożliwia.

Opublikowano

Ustawienia >> Aplikacje i tam wybierz żądaną apkę. Tam powinna być opcja. Nie da się instalować od razu na karcie pamięci, tylko Link2SD to umożliwia.

Albo jestem ślepy, albo tego nie ma. Niżej jest coś napisane o karcie SD, ale to uprawnienia. Nie wiem jak i gdzie to jest. Ciężko zRoot na sony xperia m2?

Opublikowano

Albo jestem ślepy, albo tego nie ma. Niżej jest coś napisane o karcie SD, ale to uprawnienia. Nie wiem jak i gdzie to jest. Ciężko zRoot na sony xperia m2?

Pewnie nie ma. Roota robi się łatwo, poszukaj na XDA Developers.

Opublikowano

Pewnie nie ma. Roota robi się łatwo, poszukaj na XDA Developers.

Na razie nie szukałem, ale i tak ciężko mi będzie pewnie. A z File Comanderem nie da rady? nie wiem jak to tam jest, ale tam są pliki, można wklejać z karty pam. do SD i tak dalej, tylko nie wiem jak to tam z plikami etc.

Opublikowano

Na razie nie szukałem, ale i tak ciężko mi będzie pewnie. A z File Comanderem nie da rady? nie wiem jak to tam jest, ale tam są pliki, można wklejać z karty pam. do SD i tak dalej, tylko nie wiem jak to tam z plikami etc.

Niestety nie, gra czy aplikacja ich nie wykryje.

Opublikowano

Niestety nie, gra czy aplikacja ich nie wykryje.

Ok, czyli trzeba zrobić root. Dasz mi link żeby zrootować xperie m2? i czy ten root coś uniemożliwi? aktualizacje gier, czy coś.

Opublikowano

Root w najprostszym tego słowa znaczeniu to dostęp do wszystkich plików systemowych Androida i możliwość ich dowolnej modyfikacji. Z tym pojęciem wiąże się również aplikacja SuperUser/SuperSU, która służy do zarządzania uprawnieniami, jak i CWM (ClockWorkMod) i TWRP (Team Win Recovery Project), które są bardziej zaawansowanymi trybami Recovery niż ten standardowy Samsunga.

Zalety:

umożliwia dowolne modyfikacje systemu
umożliwia wgrywanie zmodyfikowanego oprogramowania
(tzw. custom ROM)
umożliwia robienie pełnej kopii aplikacji jak i całego systemu
umożliwia instalowanie aplikacji na karcie pamięci
umożliwia odinstalowanie „niechcianych” aplikacji, np. dostarczonych przez producenta
umożliwia zmianę ekranu startowego
Wady:

może doprowadzić do niestabilności systemu
wykonując rootowanie, tym samym wgrywamy nieoficjalne oprogramowanie, co wiąże się z utratą gwarancji
podwyższa pole do popisu wszelakim wirusom

Źródło: http://galaktyczny.pl/2013/06/10/galaktyczny-poradnik-co-to-jest-root-tajniki-rootowania/

Jak zrobić roota? 

http://lmgtfy.com/?q=sony+xperia+m2+jak+zrobi%C4%87+root daje przez to, bo nie chce reklamować innych forów, a w dodatku to cenna lekcja używania wujka. 

lownfast

Opublikowano

Telefon nowy, więc nie chce za bardzo już tracić gwarancji. Podobno jest możliwość na 4.4 kitkat, jak zaaktualizuje to będę mógł przenosić?

Opublikowano

Telefon nowy, więc nie chce za bardzo już tracić gwarancji. Podobno jest możliwość na 4.4 kitkat, jak zaaktualizuje to będę mógł przenosić?

Zależy od chęci producenta.

Opublikowano

Czytałem gdzieś, ale to chyba przedawnione. Pisało, że można przenosić już na xperi T czy jakoś tak, a wkrótce będzie można na M2 ( mój model ). Można jakoś sprawdzić? aktualizacja zajmuje 300mb a ja wole być upewniony na 100%, bo miejsca nie ma.

Opublikowano

Czytałem gdzieś, ale to chyba przedawnione. Pisało, że można przenosić już na xperi T czy jakoś tak, a wkrótce będzie można na M2 ( mój model ). Można jakoś sprawdzić? aktualizacja zajmuje 300mb a ja wole być upewniony na 100%, bo miejsca nie ma.

Zawsze lepiej zaktualizować, przyspiesza to telefon i usuwa błędy.

Opublikowano

Zawsze lepiej zaktualizować, przyspiesza to telefon i usuwa błędy.

Okej, to aktualizuje. Wielkie dzięki za pomoc. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...