Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powiększenie limitu w slocie

Savien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Dzisiaj prezentuje wam diff na powiększenie limitu w slocie z 200 na 255 na game 2089.

game_r2089M_32
0004D38D: C8 FA
0004E1B9: C8 FA
00181AF7: C8 FA
0004EA24: C8 FA
0008C8BC: C8 FA
000EFA44: C8 FA
000F28AE: C8 FA
000F6579: C8 FA

r3ePj8E.png

Opublikowano

Po pierwsze to już było. Po drugie nie jest to pełny diff chroniący przed błędami, a po 3 nie 255 tylko 250.

Opublikowano

Ta.. to jest ten gówniany, wywalasz poty 200 sztuk a podnosisz 250 :D Pamiętam na Xenoxie się tym jarali, że są pierwsi, a gracze się cieszyli, że perły można bugować. Później pawemol pisał na elitepvpers "HOŁ TO FIKS ERROR 255". Hehe, pozdro dla kumatych :)

50596142255057180250.png

Opublikowano

Po pierwsze to już było. Po drugie nie jest to pełny diff chroniący przed błędami, a po 3 nie 255 tylko 250.

Tak to jest jak się wstawia nieswoje rzeczy.

Opublikowano

@Savien

Żeby pozbyć się bugów i żeby wszystko działało jak trzeba potrzebny jest jeszcze ten dif (po wgraniu tego z tematu trzeba wgrać ten poniżej):

game_r2089M_32
000F28AE: FA C8
0004D38D: FA C8
016cba99: 00 00
016cba9a: 57 57
0004EA24: FA C8
0008C8BC: FA C8
016cba9b: FF FF
016cba98: 0B 0B
000F6579: FA C8
000EFA44: FA C8
00181AF7: FA C8
0004E1B9: FA C8

W przeciwnym wypadku mogą być problemy z dozorcą. Jak chcesz możesz dodać do tematu.

Opublikowano

Zamiast FA, FF jest na 255.

@1361622928-U485574.pngNepola niczego takiego nie znalazłem, dlatego wrzuciłem i skończcie z tymi durnymi komentarzami. ;)

r3ePj8E.png

Opublikowano

Zamiast FA, FF jest na 255.

@1361622928-U485574.pngNepola niczego takiego nie znalazłem, dlatego wrzuciłem i skończcie z tymi durnymi komentarzami. ;)

Nie potrafię teraz słowami opisać Twojej głupoty. Napisałem poprzedni post po to, by sprawdzić czy w ogóle myślisz nad tym co robisz. Okazało się, że oczywiście nie i bezmyślnie niczym gąbka pochłonąłeś to co napisałem linkując post jako najlepszy. Ten dif baranie dzieli się na 2 części. Pierwsza zupełnie nic nie zrobi, bo zmienia bajty na takie jakie były wcześniej (bajty losowe po otworzeniu game w HEX). Druga część difa cofa zmiany wywołane Twoim difem (co w sumie naprawi bugi wywołane tą zmianą). Tak to jest jak się bezmyślnie coś kopiuje licząc na like i zdjęcie warn. Jak dla mnie od teraz jesteś zerem, bo gdy coś wrzucasz to przynajmniej powinieneś wiedzieć co.

Pamiątkowy screen:

Vi09QHc.jpg

Opublikowano

Nie potrafię teraz słowami opisać Twojej głupoty. Napisałem poprzedni post po to, by sprawdzić czy w ogóle myślisz nad tym co robisz. Okazało się, że oczywiście nie i bezmyślnie niczym gąbka pochłonąłeś to co napisałem linkując post jako najlepszy. Ten dif baranie dzieli się na 2 części. Pierwsza zupełnie nic nie zrobi, bo zmienia bajty na takie jakie były wcześniej (bajty losowe po otworzeniu game w HEX). Druga część difa cofa zmiany wywołane Twoim difem (co w sumie naprawi bugi wywołane tą zmianą). Tak to jest jak się bezmyślnie coś kopiuje licząc na like i zdjęcie warn. Jak dla mnie od teraz jesteś zerem, bo gdy coś wrzucasz to przynajmniej powinieneś wiedzieć co.

Pamiątkowy screen:

186211411902473502825.jpg

Hehehehe...

Znalazłem kilka diffów, których nie ma na mpc to postanowiłem dodać, co do diffów nie jestem alfą i omegą :)

Pozdrawiam.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Hehehehe...

Znalazłem kilka diffów, których nie ma na mpc to postanowiłem dodać, co do diffów nie jestem alfą i omegą :)

Pozdrawiam.

Oczywiście, że był:

http://www.mpcforum.pl/topic/732548-dif-powikszenie-limitu-przedmiotw-w-paczkach/

Skopiowałeś coś co było kilkukrotnie na tym forum jak i na zagranicznych, wiec tu nie ma znaczenia twoja wiedza z tworzenia difów. Nie istnieje dif zwłaszcza do game 2089M którego nie ma na tym forum o ile sam tego difa nie napisałeś.

Opublikowano

To jest bodajże mój dif, który sprzedawałem dwa lata temu (ktoś go udostępnił na tym forum, chyba Santriel). Pamiętam dokładnie, że działał bezbłędnie na zaludnionym serwerze - jarałem się, bo zrobiłem to od razu po Tiverii. Jakichś czas później, ktoś udostępnił dif'a, który miał 5 linijek i był zbugowany - bodajże był to @shejn wraz z Bambuskiem (haha, wiesz Bambus o co chodzi). Ludzie wgrywali to na serwer tak jak napisał @Nigahiga, a ja byłem dumny z siebie, bo jako jeden z nielicznych posiadałem to odbugowane. Następnie jak ludzie odkryli, że ów dif jest niepełny to pojawił się następny dif, który składał się z 6 linijek i było w nim naprawione podnoszenie przedmiotów, jednak nadal nie był on pełny. Jeśli mnie pamięć nie myli to udostępniłem tego dif'a @Pawemol13, po tym jak wgrał sam sobie bug'a (dif - 5 linijek) na Xenox'a, no - chyba tak było.. sam już dokładnie nie pamiętam. Ah! Taki mały powrót do dawnych czasów... :P

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Oczywiście, że był:

http://www.mpcforum.pl/topic/732548-dif-powikszenie-limitu-przedmiotw-w-paczkach/

Skopiowałeś coś co było kilkukrotnie na tym forum jak i na zagranicznych, wiec tu nie ma znaczenia twoja wiedza z tworzenia difów. Nie istnieje dif zwłaszcza do game 2089M którego nie ma na tym forum o ile sam tego difa nie napisałeś.

To w takim razie, kosz i zwracam honor ;)

r3ePj8E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...