Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzymy własny Trainer!

VereX.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Tu będzie jakiś ładne logo/napis)

Spis Treści

1. Potrzebne programy

2. Zdobycie adresu

3. Znalezienie adresu statycznego

4. Stworzenie własnego Trainer'a w Cheat Engine!

5. Video-TuT

6. Słownik

1. Potrzebne programy

Cheat Engine - program, który umożliwia nam znalezienie adresu, zmiany jego wartości, oraz stworzenie trainera.

Download:

http://mirror2.cheatengine.org/download/d1/CheatEngine64.exe

Skan:

Nie będzie, bo to zaufana strona Cheat Engine

2. Zdobycie adresu

Odpalamy Cheat Engine

Aby zdobyć np. adres bramek trzeba będzie "zmusić je", aby zmieniała się jego wartość.

Czyli po prostu musimy zdobywać je ;)

W tym celu wchodzimy w Team of the Week i wyzywamy ich najlepiej na amatorze.

Podpinamy w CE proces (w lewym górnym rogu komputer) z fifą.

Po trafieniu 1 gola wpisujemy w prostokąciku pod value 1, a następnie first scan.

Następnie trafiamy kolejnego gola, mamy ich już razem 2.

Zamiast 1 wpisujemy 2 i klikamy next scan.

Robimy tak, aż znajdziemy z 30-40 adresów.

Jak będziemy mieć te 30-40 adresów, zaznaczamy je wszystkie i przenosimy w dolne okienko.

Potem po kolei zmieniamy adres (2x klikniecie na ich value) oraz je zamrażamy (po lewej stronie taki kwadracik)

Jeśli znajdziemy adres po którym zmienią się bramki, zostawiamy go a resztę usuwamy (zaznaczamy je i przycisk delete)

3. Znalezienie adresu statycznego

Na początku polecam stworzyć osobny folder, w którym będą umieszczane nasze wyniki szukania.

Jeśli już wykonamy to klikamy na znaleziony przez nas wcześniej adres prawym przyciskiem myszki.

Klikamy opcję pointer scan, a następnie OK i kierujemy na nasz osobno do tego stworzony folder.

Cheat Engine zacznie szukać adresów statycznych.

Jeśli załaduję się do końca zielony loadbar (ten prostokąt), klikamy STOP.

Jeśli znalazło nam jakieś adresy to dobrze.

Wyłączamy całkowicie grę, nie Cheat Engine.

Następnie znowu włączamy grę, przechodzimy do Team of the Week, znowu podpinamy w CE proces Fify.

Trafiamy 1 gola, a następnie w oknie z pointer scanu klikamy:

Pointer Scanner >>> Rescan Memory >> Value to find: (w prostokacie wpisujemy 1) >> OK

Zauważymy, że zmniejszyła nam się ilość adresów (pointer count)

Powtarzamy czynność opisaną powyżej (od Wyłączamy grę do 1 >> OK)

Aż będzie ich ok 10tys.

Jeśli osiągniemy pożądaną ilość klikamy na jeden z adresów 2x lewym przyciskiem.

Zostanie on zapisany w głównym okienku w CE.

*Polecam nie usuwać folderu z pointerami, a może się przydać.

4. Stworzenie własnego Trainer'a w Cheat Engine!

W głównym oknie CE wchodzimy w File >> Generate generic

A co będę się rozpisywał łapcie tuta ;)http://www.mpcforum.pl/topic/766344-tuttworzenie-trainera-wraz-ze-wskaznikiem/?hl=%2Btrainer

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

A co mam zrobić aby trainer mecz kończył ? Bo tylko bramki dodaje ;/

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

2. Zdobycie adresu

Odpalamy Cheat Engine

Aby zdobyć np. adres bramek trzeba będzie "zmusić je", aby zmieniała się jego wartość.

Czyli po prostu musimy zdobywać je ;)

W tym celu wchodzimy w Team of the Week i wyzywamy ich najlepiej na amatorze.

Podpinamy w CE proces (w lewym górnym rogu komputer) z fifą.

Po trafieniu 1 gola wpisujemy w prostokąciku pod value 1, a następnie first scan.

Następnie trafiamy kolejnego gola, mamy ich już razem 2.

Zamiast 1 wpisujemy 2 i klikamy next scan.

Robimy tak, aż znajdziemy z 30-40 adresów.

Jak będziemy mieć te 30-40 adresów, zaznaczamy je wszystkie i przenosimy w dolne okienko.

Potem po kolei zmieniamy adres (2x klikniecie na ich value) oraz je zamrażamy (po lewej stronie taki kwadracik)

Jeśli znajdziemy adres po którym zmienią się bramki, zostawiamy go a resztę usuwamy (zaznaczamy je i przycisk delete)

strzelilem 12 goli i pokolei zmienialem value az do 12 i ciagle wyskakiwaly te same adresy a ich bylo okolo 200-300 jak zrobic aby bylo te 30-40?

Opublikowano

A jak mogę ten timer znaleźć ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Z tych 267 szukasz metodą prób błędów, który  zmienia wartość bramek. Po ponownym włączeniu gry i szukaniu na nowo ten właściwy będzie podobny do poprzedniego.

Akurat znalezienie bramek to jest pikuś, trudniej dobrać się do zmiany czasu żeby nim rozłączać grę. Jedyne co mi się udało to zmieniać go wizualnie co gówno daje w praktyce.

Opublikowano

Z tych 267 szukasz metodą prób błędów, który  zmienia wartość bramek. Po ponownym włączeniu gry i szukaniu na nowo ten właściwy będzie podobny do poprzedniego.

Akurat znalezienie bramek to jest pikuś, trudniej dobrać się do zmiany czasu żeby nim rozłączać grę. Jedyne co mi się udało to zmieniać go wizualnie co gówno daje w praktyce.

Masz rację. Ja już znalazłem adresy bramek i pointery do nich, gole ładnie się dodają.  Adresu czasu, który można by było zmienić jeszcze nie znalazłem :(

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Pewnie ci ramu zżera za dużo podczas szukania i crashuje

@down

Jak ustawisz level 5 przy szukaniu pointerów to  mnie np zeżre całe 8GB chyba że powyłączam wszystko.

Pytanie, czy to ci wywala od razu czy w trakcie ?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam z 20 000 adresów statycznych. Niżej schodzą, ale już tylko po 1 adresie. Wziąłem pierwszy lepszy i nie śmiga. Często te adresy się zmieniają?

po pierwsze adres statyczny jest stały, po drugie jeśli szukasz adresów bramek w FW to bez problemu redukuje się je do 50 +\- 100, wystarczy strzelac bramki i skanowac :)

:mellow:  <_<  :)  <3  :angry:  :(  :unsure:  8S  o.O  -.-  :rolleyes:  :huh:  ^_^  :O  ;)  :P  :D  xD  B)  :ninja:

Opublikowano

Jak szukam zwykłych adresów to znajduje bez problemu i rzeczywiście redukuje do małej ilości. Jak zaczynam szukać stałego według tego poradnika to bardzo dużo tych adresów i ich ilość później zmniejsza się, ale tylko o 1 za każdym razem.

//dobra już mam stały dla home.

Jak zmieniam wartość dla gości to mi grę wywala xD Ktoś zna sposób na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...