Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duo bot ranked.

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy warto grac duo bota na rankedzie?

Chodzi mi o to czy dobry adc i supp potrafia wycarrowac gre sami.

potrafia

grałem vayne z ogarnietym przed chwila alistarem na suppie i powiem ci ze wykierowalismy gierke =) 

mimo tego ze kata byla 8/4 i riven 12/2 w 25min 

ps.jak jestes dobrym suppem to pisz na pw to sie zgadamy 

KYhRd.png

Opublikowano

Odradzam.

Biorąc supporta lub ADC na starcie 'skazujesz się' na łaskę drużyny. Gdy będziesz miał 10/0 , a Twoi koledzy z innych lane 0/10 to przegrana gra :) Samym ADC gry nie wycarrujesz, nawet z dobrym supportem. Wystarczy focus na Ciebie podczas TF i ACE...

Najlepiej brać jungla, a Twój kolega ADC, albo jungla i mid.

Dzięki ogarniętemu junglerowi można wycarrować każdego lane. Szczególnie jak bierzesz np. J4 który nie potrzebuje zbytniej farmy. Możesz skupić się na team mate, którzy sobie nie radzą. A gdy twój kolega będzie adc/mid i w Twojej drużynie dzięki junglerowi nie będzie zbędnych feederów, to 80% sukcesu za Tobą ;)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Witam.

Czy warto grac duo bota na rankedzie?

Chodzi mi o to czy dobry adc i supp potrafia wycarrowac gre sami.

Tak nawet do diamentu spokojnie duo może wejść jeśli mają dużą pulę picków i dobrze się rozumieją, wymaga to praktyki. 

NE8h1XT.png

Opublikowano

Tak nawet do diamentu spokojnie duo może wejść jeśli mają dużą pulę picków i dobrze się rozumieją, wymaga to praktyki. 

Skad mozesz wiedziec czy moga dojsc do diamentu skoro masz Silver ?

Bot nie jest najlepszy do wygrywania gier

Mid i jungle mozna wykerować

TOP ma najmniejszy wplyw na wygrana gre

x

Opublikowano

Nie zgodzę się z Tobą :)

Jeśli team nie nafeeduje, to oczywiście ta taktyka może się sprawdzić.

Jednak gdy team będzie niesamowicie lamił, samym ADC i supportme gry nie wycarrujesz.

Aby dobrze carrować grę, musisz mieć wpływ na wszystkie lane. Z tego powodu polecam CI granie junglerem (np. J4 który nie potrzebuje farmy, dużo gankujesz i pomagasz się nafeedować swojemu teamowi), albo mid (gdy spushujesz 1 wieżę, lub gdy masz naprawdę dużą przewagę na lane to spokojnie możesz pomagać topowi albo botowi) 

Opublikowano

Skad mozesz wiedziec czy moga dojsc do diamentu skoro masz Silver ?

Bot nie jest najlepszy do wygrywania gier

Mid i jungle mozna wykerować

TOP ma najmniejszy wplyw na wygrana gre

Oczywiście że mogę wiedzieć skoro mam doświadczenie i to głównie na nim opieram moje wypowiedzi. W silverze i goldzie spokojnie można wygrać grę grając duo bota, nawet jeśli twoja drużyna nie za bardzo ogarnia a zakładając że potrafisz dobrze farmić to powinieneś mieć sporą przewagę nad przeciwnikiem, nawet jeśli nie masz kili a samą dobrą farmę. 

Nie zgodzę się z Tobą :)

Jeśli team nie nafeeduje, to oczywiście ta taktyka może się sprawdzić.

Jednak gdy team będzie niesamowicie lamił, samym ADC i supportme gry nie wycarrujesz.

Aby dobrze carrować grę, musisz mieć wpływ na wszystkie lane. Z tego powodu polecam CI granie junglerem (np. J4 który nie potrzebuje farmy, dużo gankujesz i pomagasz się nafeedować swojemu teamowi), albo mid (gdy spushujesz 1 wieżę, lub gdy masz naprawdę dużą przewagę na lane to spokojnie możesz pomagać topowi albo botowi) 

Nawet jeśli twój team naffeduje trochę to powinieneś odwrócić losy przy teamfight'ach  jak cały team się zgrupuję, o ile dobrze umiesz się wypozycjonować i masz suporta ogarniętego który potrafi zainicjować i jednocześnie Cię obronić. ADC ma największy przepływ na grę jeśli chodzi o teamfighty.

NE8h1XT.png

Opublikowano

Nawet jeśli twój team naffeduje trochę to powinieneś odwrócić losy przy teamfight'ach  jak cały team się zgrupuję, o ile dobrze umiesz się wypozycjonować i masz suporta ogarniętego który potrafi zainicjować i jednocześnie Cię obronić. ADC ma największy przepływ na grę jeśli chodzi o teamfighty.

Wystarczy przeciwnik który potrafi do Ciebie doskoczyć np. Fiora i zdychasz w 1-2 sekundy ;) Po Twoim zgonie ACE i GG WP. Przy wyborze ADC niestety skazuje się na łaskę drużyny

Opublikowano

Wystarczy przeciwnik który potrafi do Ciebie doskoczyć np. Fiora i zdychasz w 1-2 sekundy ;) Po Twoim zgonie ACE i GG WP. Przy wyborze ADC niestety skazuje się na łaskę drużyny

Gówno prawda ;D Od tego jest dobry support zeby peelować

Mam znajomych którzy takimi duoskami wyszli z golda do diamentu :) ADC z konkretnym DMG, support z dobrym peelem i wycarrujesz kazda gre. Oczywiscie obydwie osoby musza ogarniac :D

sygnae.jpg

Opublikowano

Gówno prawda ;D Od tego jest dobry support zeby peelować

Nie we wszystkich momentach da się bronić swojego carry ;) Np. Leona to raczej zawsze wbija w środek teamu, odpala stuna, ulta i niestety lekko zaniedbuję za ten czas carry. Dodatkowo gdy Fiora skoczy na adc (doskok, ult) a ona jest dość nafeedowana to już raczej zgon na miejscu ;)

Oczywiście da się jakoś bronićswojego carry, ale nie we wszystkich przypadkach

Opublikowano

Fiora to najmniejszy problem adc uwierz mi. Jeden CC i składa sie jak papierek. Najwiekszym zagrozeniem jest rengar i zed, ale to również da sie skontrowac dobra mechanika supporta/adc czy też itemkami :) 

sygnae.jpg

Opublikowano

Fiora to najmniejszy problem adc uwierz mi. Jeden CC i składa sie jak papierek. Najwiekszym zagrozeniem jest rengar i zed, ale to również da sie skontrowac dobra mechanika supporta/adc czy też itemkami :)

Dokładnie, ogólnie jak dobrze się ustawisz to możesz spokojnie wyccarować gierkę, polecam w później fazie kupować qss :)

NE8h1XT.png

Opublikowano

Dokładnie, ogólnie jak dobrze się ustawisz to możesz spokojnie wyccarować gierkę, polecam w później fazie kupować qss :)

Na poziomie braz aka silver to raczej omen jak jakis blitz grabnie raz na 10 :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...