Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

istartsurf jak usunąć

WasserFull

Pytanie

Opublikowano

Otóż mam wirusa o naziw istartsurf. I próbuje odinstalować go. Używam programu. Malwarebytes, Kaspersky, IObit Uninstaller. Niby pisze, ze usunieto a to dalej mam, co z tym zrobic, nie chce reinstallowac windowsa. help

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nstrukcje specjalne usuwania wirusa iStartSurf.com Jak usunąć wirusa iStartSurf.com z Internet Explorer (starsze wersje):
  1. Kliknij na strzałkę po prawej stronie pola Szukaj;
  2. Wykonaj następujące czynności: IE8-9 wybierz Zarządzanie wyszukiwarki, na IE7 kliknij Zmień domyślne ustawienia wyszukiwania;
  3. Usuń iStartSurf.com z listy.
Jak usunąć wirusa iStartSurf.com z IE 11:
  1. Kliknij na ikonę ustawienia (w prawym górnym rogu)->Zarządzaj Addons;
  2. Wybierz dostawców wyszukiwania;
  3. Zmienić domyślną wyszukiwarkę Bing i Google;
  4. Jeśli którykolwiek z tych dostawców wyszukiwania nie jest dostępna, wykonaj „Znajdź więcej dostawców wyszukiwania” w dolnej części ekranu i zainstalować Google.
Jak usunąć wirusa iStartSurf.com z Firefox:
  1. Wpisz „about:config” w pasku adresu url. Spowoduje to otwarcie strony Ustawienia;
  2. W polu wyszukiwania wpisz „Keyword.url„. Kliknij prawym przyciskiem myszy i zresetować go;
  3. W polu wyszukiwania wpisz „browser.search.defaultengine„. Kliknij prawym przyciskiem myszy i zresetować go;
  4. W polu wyszukiwania wpisz „browser.search.selectedengine„. Kliknij prawym przyciskiem myszy i zresetować go;
  5. W polu wyszukiwania wpisz „browser.startup.homepage„. Kliknij prawym przyciskiem myszy i badanie;
  6. Szukaj dla „browser.newtab.url”. Kliknij prawym przyciskiem myszy i reset. Będzie to upewnij się, że strony wyszukiwania nie uruchomić na każdej nowej karcie;
  7. Jeśli ustawienia przywrócić i skandować rezygnować anty malware programy są czyste: Zamknij Firefox, Otwórz plik Eksploratora i wpisz % AppData % w pasku adresu. User.js wprowadź w polu wyszukiwania. Jeśli ten plik istnieje, zmień jego nazwę i ponownie uruchomić Firefox. Trzeba będzie powtórzyć powyższe czynności.
Jak usunąć wirusa iStartSurf.comz Google Chrome:
  1. Kliknij na ikonę 3 linie poziome, na pasku narzędzi przeglądarki;
  2. Wybierz Ustawienia;
  3. Wybierz podstawy -> Zarządzaj wyszukiwania silników;
  4. Usuń niepotrzebne wyszukiwarki z listy;
  5. Wróć do Ustawienia. Podczas uruchamiania wybierz „Otwórz pusty stronica” (można usunąć niepożądane strony od stron zestawu link zbyt);
  6. Jeśli twój Nowy Patka stronica jest porwany, trzeba będzie skandować rezygnować anty malware programu lub Nową kartę przekierować rozszerzenie z magazynu Chrome.
Usuń skrót hijack (wszystkich przeglądarkach) (opcjonalnie):

Jeśli Twoja przeglądarka otwiera stronę iStartSurf.com na starcie tylko, spróbuj tego:

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę przeglądarki. Wybierz polecenie Właściwości;
  2. Otwórz kartę skrót ;
  3. Usunąć część iStartSurf.com z pole docelowe.
Opublikowano

@ShowMustGoOn. nie pomogłeś, uzylem programu, IObit i cos tam pokombinowalem i usunelem go ale mam problem, niby go nie ma a co jakis czas wywala mi strony z reklamami, co zrobic jeszcze?

Co mnie interesuje jakiś program, pewnie masz dodaną wtyczke tego programu w przeglądarce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...