Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam smartfona za ok. 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tak jak w temacie.

Mam aktualnie 2-letnią Xperię J i już trochę średnio się na niej pracuje, więc czas na coś lepszego.

Jak na razie z telefonów, które udało mi się znaleźć zainteresowały mnie LG Optimus L9 II, Sony Xperia V, Samsung Galaxy S4 mini Black Edition, Sony Xperia SP i Huawei Ascend P7 (trochę droższy od reszty, ale też ew. biorę go pod uwagę).

Przede wszystkim zależy mi na bardzo dobrym procesorze/układzie graficznym oraz dużym dobrej jakości wyświetlaczu. Ważne też by miał co najmniej 8GB wbudowanej pamięci i slot na karty SD.

Który polecacie i może znacie jakieś lepsze, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

LG G2 raczej odpada, bo 5,20 cala to już trochę dla mnie za dużo, do tego umieszczenie przycisków głośności jakoś mnie nie przekonuje.

Nexusy jeszcze rozważę, dzięki za pomoc.

Jak ktoś zna coś jeszcze to niech pisze.

Opublikowano

Ja bym dozbierał 300-500zł i kupił 

Oneplus One

Świetny design oraz jakość wykonania

Snapdragon 801 (4x2.5Ghz)

3GB ram DDR3

Ekran IPS Full HD 5.5"

2 Wersje pamięci wbudowanej (16gb i 64gb)

Cyanomodgen 11 (+ wszystkie możliwe aktualizacje do 2016 roku)

Świetny tylny i przedni aparat (13mpx i 5mpx)

Nagrywanie filmów w 4k przy 30 fpsach

Oczywiście posiada LTE

W popularnym teście Antutu bije flagowce dwa razy droższe o prawie 4k pkt (mój wynik 41k)

Lecz ma kilka minusów. 

Gwarancja nie obejmuje Polski, 

Niektóre telefony wychodzą z lini produkcyjnej z wadą ekranu (na dole ekranu powstaje mało widoczny żółty pasek który jest spowodowany zbyd krótkim czasem zasychania kleju)

Wystarczy telefon potraktować słońcem lub lampą UV i problem znika. 

Jest to cyanogenmod więc czasem zdarzą się błedy w oprogramowaniu (ale są to błędy typu: nie wyświetla się logo operatora itp)

I wszystko jasne...

Opublikowano

Z tych wszystkich telefonów najbardziej do gustu przypadły mi Nexus 5 i LG L9 II jeśli chodzi o niższy próg cenowy.

Jeszcze z tym G2 się waham, muszę pójść do jakiegoś salonu i zobaczyć czy ta obsługa przycisków głośności jest wygodna.

I jak myślicie, warto poczekać np. do świąt na jakieś obniżki?

Czy na horyzoncie nie ma przypadkiem kolejnych generacji wspomnianych modeli?

Opublikowano

W tym budżecie nie warto kupować LG L9 II.. 

Tak jak mówiłem, albo G2 albo Nexus 5.

Pamiętaj że G2 = Nexus 5 jeżeli chodzi o podzespoły i w tej cenie dłuugo nie będzie nic lepszego. 

Jak dla mnie G2 wygrywa z Nexusem. Większy ekran, nakładka od LG, lepsza bateria i aparat i ma to samo w bebechach co nexus. Jedynym minusem są te przyciski chociaż mi się wygodnie ich używało. 

lownfast

Opublikowano

@Flinn Ja chyba bym jeszcze poczekał bo prawdopodobnie w październiku wychodzi Nexus 5 (2014) to starsza wersja będzie trochę tańsza (tak myślę :P)

Jeszcze możesz kupić Xiaomi Mi3 z niezłą baterią, kosztuje jakieś 1100-1200 zł, ale też bez slotu na micro sd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lenovo K900 lub K910 bądź na lewo K920 ciężko jest go dorwać ale dla polaka nic nie jest nie wykonalne :D Polecam K920, szybki i dynamiczny, duży i przejrzysty, a przede wszystkim parametry ma kosmiczne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...