Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Camtasia Studio 8 - Migotanie obrazu

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem dot. programu Camtasia Studio 8. Chodzi o to, że przy cięciach pojawiają się takie niebiesko-czerwone kreski. Czy można jakoś temu zaradzić ?

258241432985440392180.png

Opublikowano

Nie wiem sam, czy coś dało te zaktualizowanie kodeków. Jak przewijam do miejsca cięcia i puszczam wideo, to raz są te kreski, a raz nie. Jak są, to cały czas w innym miejscu. Po wyrenderowaniu materiału niby nie widać, ale raz jak renderowałem to wkradły się tam te kreski.

P.S. Ktoś mi może powiedzieć co to znaczy render ? Przykładowo ktoś pisze, że ktoś ma słabe rendery na filmie. Co to oznacza ?

Opublikowano

Nie wiem sam, czy coś dało te zaktualizowanie kodeków. Jak przewijam do miejsca cięcia i puszczam wideo, to raz są te kreski, a raz nie. Jak są, to cały czas w innym miejscu. Po wyrenderowaniu materiału niby nie widać, ale raz jak renderowałem to wkradły się tam te kreski.

Napisz jaki masz sprzęt, może to jest przyczyną.

P.S. Ktoś mi może powiedzieć co to znaczy render ? Przykładowo ktoś pisze, że ktoś ma słabe rendery na filmie. Co to oznacza ?

Renderowanie to przetworzenie danych klatek na sekundę przez jakiś program i zapisanie ich do formatu jaki sobie wybraliśmy.

Czyli po "chłopsku" to znaczy że zrobiony filmik w Camtasi zapisujemy do formatu wyjściowego, tak aby go przykładowo wysłać na YT lub koledze pokazać a nie otwierać Camtasie i w niej odtwarzać. ;)

Jeśli chodzi o "słaby render" to przed tym jak już filmik był gotowy do renderowania to zostały zrobione źle ustawienia i jakość filmiku jest zła.

Opublikowano

Sprzęt :
AMD Phenom II 955 Black Edition
2 GB Ram DDR2
AMD Radeon HD 5450 1GB
Dysk 500 GB + Dysk Zew. 500 GB
Dodam jeszcze, że w trakcie podglądu zacina mi video. Nie jest tak strasznie, ale po prostu wideo nie chodzi płynnie jak na 30 fps.

@Edit : Kreski jednak dalej są. Dodałem slow-motion, wyrenderowałem i w miejscu cięcia gdzie jest slow-motion są bardzo widoczne kreski na środku ekranu.

Opublikowano

Witam. Mam problem dot. programu Camtasia Studio 8. Chodzi o to, że przy cięciach pojawiają się takie niebiesko-czerwone kreski. Czy można jakoś temu zaradzić ?

Robiłeś reinstall

To się dzieje po renderowaniu ?

­

Opublikowano

Robiłeś reinstall

To się dzieje po renderowaniu ?

Tak, reinstalowałem. Czyściłem chyba nawet rejestr programem CCleaner. Dzieje się to podczas obrabiania (przeglądanie wideo w Camtasii) i po wyrenderowaniu. Na laptopie  AMD 2x2,0GHz, 3GB RAM, 256 MB Karta Graf nic takiego się nie działo.

Opublikowano

Tak, reinstalowałem. Czyściłem chyba nawet rejestr programem CCleaner. Dzieje się to podczas obrabiania (przeglądanie wideo w Camtasii) i po wyrenderowaniu. Na laptopie  AMD 2x2,0GHz, 3GB RAM, 256 MB Karta Graf nic takiego się nie działo.

A może zmień format ? renderu

­

Opublikowano

A może zmień format ? renderu

Konkretnie jaki ? Renderuję w MP4, w AVI podobno są duże rozmiary a w wmv nie patrzyłem.

@Edit : Pociąłem 35 sekundowy film i wyrenderowałem. Najpierw do MP4 - kreski były, potem do WMV - taki sam efekt. Nie wiem czego to jest powodem. Komputer świeżo z formatu. Kodeki poinstalowane, wszystkie.

Opublikowano

Konkretnie jaki ? Renderuję w MP4, w AVI podobno są duże rozmiary a w wmv nie patrzyłem.

Możesz zobaczyc te amv jeżeli będzie dobrze wszystko to coś się ogarnie.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...