Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet - testowanie stron internetowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, nie wiadomo. Responsywność strony możesz bez problemu sprawdzić choć by za pomocą zmniejszania szerokości przeglądarki, nie mówiąc już o funkcjach przeglądarek dla tego celu.
Jedyne co przemawia aby zakupić tablet aby testować strony to czy dobrze działają, tak po prostu :)

Więc jeśli potrzebujesz tableta to lepiej zapytaj na dziale specjalnie dedykowanym do takich pytań. Na pewno udzielą lepszej propozycji niż my :)

Jeśli pomogłem to zamiast gdzie kol wiek klikać najlepiej wejdź na stronę http://www.pajacyk.pl i kliknij.
W ten sposób pomogłeś. Czy to takie trudne aby wykonywać tą czynność codziennie?

Opublikowano

W każdej przeglądarce(nie IE nie uważam za przeglądarkę) jest funkcja specjalna do tego :)

Powiedz czego używasz a ci powiem gdzie to znajdziesz.

Jeśli pomogłem to zamiast gdzie kol wiek klikać najlepiej wejdź na stronę http://www.pajacyk.pl i kliknij.
W ten sposób pomogłeś. Czy to takie trudne aby wykonywać tą czynność codziennie?

Opublikowano

W takim razie tablet jest ci nie potrzebny do takiego zastosowania :)

Opublikowano

Dzieki ze mi to uświadomiles :D

Co sadzisz o monitorze podlaczonym do laptopa i kodowaniu na dwoch ekranach ?

Sam tak korzystam i koduje sie bardzo dobrze

Co sadzisz o takim rozwiazaniu ?

Opublikowano

Osobiście posiadam LG 21:9 i jest to świetne rozwiązanie tak samo na twoim przykładzie. Zyskujemy dzięki temu możliwość kodowania oraz stałego podglądu na efekt wizualny naszego kodu.
Zawsze to jakieś wsparcie, i udogodnienie.
Zdecydowany plus :)

@Gepandza, założyciel tego wątku już sam napisał że zna już możliwość testowania responsywności strony w przeglądarce firefox (ctrl+shift+m). A to jest totalnie to samo :)

Opublikowano

Trzeba liczyc sie z tym, ze czasami narzedzia do testowania rwd niepoprawnie wyswietlaja strony. Warto posiadac kilka urzadzen do testowania (nawet z tych najtanszych półek). Natomiast jeśli nie zajmujemy sie tym zawodowo lub bardzo często to kupowanie takich urządzeń może być nieopłacalne.

gamedevmania.com

Opublikowano

W takim razie odpowiem ci na pytanie. Tak, warto kupić tablet do testowania stron rwd.

Nie można w 100% polegać na narzędziach dostępnych w sieci. Korzystałem z wielu stron umożliwiających testowanie rwd i mając pod ręką różne urządzenia (smartfony, netbook'i) niektóre elementy się nie zgadzały.

gamedevmania.com

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Writen

Ok, korzystasz z takiego rozwiązania?

Podasz przykładową różnice jaka zachodziła pomiędzy urządzeniami ?

Jaki tablet byś wybrał, patrze na tablety 7,85 cali ( 7 za bardzo mnie nie interesują )

Zależy mi na 1gb ramu.

Oba wymiary maja rozdzielczość 1024x xxx.

Opublikowano

Nie, różnice pojawiały się między urządzeniem, a narzędziem do testowania. Twierdzę więc że nie powinno się ślepo polegać na takich narzędziach i żeby mieć pewność przydało by się przetestować stronę na kilku realnych urządzeniach.

Jak nie mam czegoś pod ręką to proszę kogoś innego o przetestowanie (klienta, znajomego, siostrę, itd.).

Taki problem, że nie miałem nigdy tabletu, jedyne zbliżone urządzenie to mój netbook z rodziałką 1024x768, ma coś około 10 cali.

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...