Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja strażnika wsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy, przy stworzeniu nowego npc(na bazie strażnika wsi), którzy respili by się w m1, i atakowali WSZYSTKIE MOBY, które są w wiosce, oraz WSZYSTKICH innych graczy z innego królestwa (tj. strażnik z jinno, będzie atakował wszystkich z chunjo i Shinso). Udało mi się stworzyć strażników wsi, którzy "są agresywni" (tj.są zaznaczeni kolorem czerwonym) i atakują innych graczy... Niestety nie atakują mobów, oraz problem jest taki, że gracze z królestwa, w którym są boty,mogą je atakować...

Chodzi mi głównie o stworzenie NPC, których gracze ze swojego królestwa nie mogą zaatakować, ale gracze z innego już mogą(oraz mogą ich zabijać), oraz aby te NPC automatycznie atakowały moby w pobliżu oraz graczy z innych królestw... 

czy jest coś takiego wykonalne chociaż wykonalne?

Dodam ,że udało mi się również przerobić głównego strażnika wsi(tego co ciągle stoi po środku),tak aby atakował inne moby.. ale niestety ściąga je na hita... (obojętnie czy to będzie beran setau czy dziki pies.. )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...